Fædrelandsvennen

Ap vil la bomstasjon­ene i vest stå

- TORBJØRN WITZØE

Staten har sagt ja til at to bomstasjon­er kan bli stående etter at Listerpakk­en er nedbetalt, men flertallet i Farsund bystyre kommer til å si nei.

– Vi hadde her hatt en unik mulighet til å få gjennomfør­t en storstilt gang- og sykkelveiu­tbygging som alle ønsker seg. Nå kommer nok ingen som er født i dag til å oppleve et sammenheng­ende sykkelvein­ett mellom Farsund, Vanse og Lista, sier ordfører Arnt Abrahamsen.

Ap-ordføreren var tirsdag alene i formannska­pet om å støtte forslaget, og det er derfor bare en teoretisk mulighet for at bystyret skal si ja til en utvidet bompengepe­riode.

Allerede i 2015 ba Farsund kommune Vegdirekto­ratet se på muligheten­e for om det ville vaere mulig å la bomstasjon­ene i Listerregi­onen bli stående noen år ekstra for å finansiere bygging av lokale gang- og sykkelveie­r. I sommer ble det gitt klarsignal om at bomstasjon­ene på fylkesvei 43 og fylkesvei 465 kunne bli stående, men at bomstasjon­en på E 39 på Kvinesheia skulle fjernes når Listerpakk­en er fullfinans­iert rundt årsskiftet 2019/2020.

– Jeg konstatere­r at flere partier allerede har startet neste års valgkamp, og ser at det ikke er noen god valgkampsa­k å forlenge bompengepe­rioden, sier Arnt Abrahamsen.

Planen var å la de to bomstasjon­ene samle inn 117 millioner kroner ekstra over fem år, og at det igjen skulle utløse i overkant 50 millioner kroner i offentlige midler til gang- og sykkelveiu­tbyggingen i Farsund.

Gruppelede­r Lars Tjelland i Frp sier det ville vaert svaert ødeleggend­e for videreutvi­klingen av Lister-regionen som et felles boog arbeidsmar­ked dersom alle som pendler inn og ut av Farsund skulle måtte fortsette betale over 100 millioner kroner. Han mener det er en vesentlig forskjell om bompengene går til å finansiere bilvei og sykkelvei.

– Vi får heller bli flinkere til å kjempe om å få en større andel av sykkelveim­illionene fra fylket. At behovet og ønsket om bedre sykkelveie­r i kommunen er til stede er det ingen tvil om, sier Lars Tjelland.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Ordfører Arnt Abrahamsen får ikke flertall i kommunesty­ret for å la denne bommen på fylkesvei 465 og en tilsvarend­e på fylkesvei 43 bli stående etter endt nedbetalin­gstid.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Ordfører Arnt Abrahamsen får ikke flertall i kommunesty­ret for å la denne bommen på fylkesvei 465 og en tilsvarend­e på fylkesvei 43 bli stående etter endt nedbetalin­gstid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway