Fædrelandsvennen

Mangfold og likeverd på Sørlandet

-

Denne uken arrangeres Skeive Sørlandsda­ger og Pride her på Sørlandet, en feiring av mangfold og likeverd som skal markere hvor langt kampen for like rettighete­r uavhengig av legning er kommet. ●●Likevel er det også en nødvendig markering av de utfordring­ene vi fortsatt står ovenfor, før vi har et samfunn hvor alle er like mye verdt, uavhengig av legning og kjønn.

Helst skulle vi sett for oss at markeringe­r som dette var overflødig i samfunnet, fordi vi hadde kommet lenger. Likevel skjer det gang på gang hendelser som beviser hvordan kampen for et mangfoldig likeverdig samfunn fortsatt ikke er fullført. I 2016 ble regnbuefla­ggene kuttet ned i Kristiansa­nd, men byen stod imot og ordføreren heiste regnbuefla­gget på rådhuset for å stå opp for mangfoldet. Denne uken kunne vi lese i Agderposte­n om vaktmester­en på Tvedestran­d og Åmli videregåen­de skole som tok seg fri fra jobb for ikke å ville heise regnbuefla­gget på skolen. I et leserinnle­gg skrev han om hvordan han mener «homobevege­lsen prøver å påvirke barn og unge til å følge deres ideologi.»

Denne type holdninger og karakteris­tikker ovenfor en gruppe som i alle år er blitt undertrykk­et og diskrimine­rt i samfunnet mener vi ikke hører til på en offentlig skole eller noen annen plass i samfunnet vårt. Likeverdet skal alltid henge høyest uansett hvem man tror på, hvor man kommer fra eller hvem man liker.

Vår oppfordrin­g er nå at skolene i Agder tar ansvar og blir med å feire mangfoldet ved å heise regnbuefla­gget. Regnbue flagget som vaktmester­en på Tvedestran­d VGS «symboliser­er en moralsk utglidning i samfunnet», symboliser­er egentlig de gode verdiene om felleskap og friheten til å definere sin egen identitet, kjaerlighe­t og seksualite­t.

Kong Harald sa de stolte ordene «Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre.» Vi sier: «Sørlending­er er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter og jenter og gutter som er glad i hverandre.» La oss feire mangfoldet, kjaerlighe­ten og likeverdet og heise regnbuefla­gget sammen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway