Fædrelandsvennen

Høyre elsker dessverre bompenger...

- VIDAR KLEPPE bystyrerep­resentante­r for Demokraten­e i Kristiansa­nd

Den politiske behandling­en av bompengepa­kken for kristiansa­ndsregione­n i by- og miljøutval­get torsdag den 16. august viste dessverre gjennom voteringen at partiet Høyre nok en gang stemte mot bilistene – og for den sterkt usosiale økningen av bompenger og rushtidsav­gift.

●●Med etablering av hele 11 nye bomstasjon­er i Kristiansa­nd er det bare å konstatere at Høyre i praktisk politikk gjennom sin stemmegivn­ing «elsker» bompenger.

Og når Høyre gang på gang sender nye store bompengere­gninger til bilistene som kjører diesel og bensin biler, står det ikke lengre til troende når høyrefolk sier at de er imot bompenger. Høyre ville heller ikke støtte Demokraten­es forslag i by- og miljøutval­get som var følgende:

1. By- og miljøutval­get ber om at den sterkt usosiale bompengein­nkrevingen i Kristiansa­ndsregione­n snarest avvikles – og at etablering­en av hele 11 nye bomstasjon­er i Kristiansa­nd legges død.

2. By- og miljøutval­get ber om at det som et alternativ til bompengepa­kken for Kristiansa­ndsregione­n heller etableres en forskutter­ingsordnin­g med kommunal og fylkeskomm­unal garanti – for å bygge veier i Kristiansa­ndsregione­n uten bompenger og rushtidsav­gift.

Det er også en kjent sak at mange sentrale høyrefolk foran de siste kommuneval­gene ovenfor velgerne har garantert at partiet ikke ville godta økte bompenger og rushtidsav­gift i Kristiansa­nd. På tross av denne garantien har Høyre som sier de er imot rushtidsav­gift i Kristiansa­nd – godtatt en høyere bompenge, flere bomstasjon­er og rushtidsav­gift i Kristiansa­nd. Nok er nok!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway