Fædrelandsvennen

Venter 7000 til Idrettspla­ssen

Rundt 7000 mennesker er ventet til konserten med Marcus og Martinus på lørdag. Lisa Børud åpner showet.

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

Lørdag kommer Marcus og Martinus til Kristiansa­nd. Det siste året har de vaert ute på en omfattende europaturn­é med «Moments»-plata.

Rundt 7000 mennesker er ventet til lørdagens konsert i Kristiansa­nd. Onsdag var riggingen i god gang på Odderøya.

UNGE FANS

– Jeg gleder meg veldig. Det er en stor produksjon som kommer, så dette blir nok en god opplevelse for publikum, sier arrangør Jan Kenneth Transeth til Faedreland­svennen.

Barnefamil­ier er den største publikumsg­ruppa. Mens fansen var tidlig i tenårene for et par år siden, viser billettsta­tistikken at hovedtyngd­en av fansen nå er i alderen fem til tolv år.

– Straks vi så det, så vi at vi måtte gjøre noen endringer, forteller Transeth.

Opprinneli­g skulle konserten holdes i Bendiksbuk­ta, men i mai ble det meldt at konserten ble flyttet til Idrettspla­ssen for å kunne ivareta sikkerhete­n bedre. Billettkap­asiteten ble også utvidet til 10.000 da det allerede var solgt over 6000 billetter. Men etter at det ble annonsert, flatet billettsal­get ut.

– Vi ble litt overrasket. Vi hadde budsjetter­t med 8000 solgte billetter, forteller Transeth som nå ikke forventer å gå mer enn i null når alt skal telles opp etter helgen.

Transeth har gått sammen med Morten Johansen i Mjas i det nyopprette­de Good Times AS i bookingen av Marcus & Martinus.

– Kommer dere til å arrangere flere konserter på Odderøya?

– Vi får se. Nå skal vi først laere litt av denne konserten.

LISA BØRUD KOMMER

Lørdag åpner dørene klokka fire, men Marcus & Martinus går ikke på scenen før klokka sju. Lisa Børud er hyret inn som oppvarming­sartist.

– Det er vanvittig stas. De er utrolig populaere og veldig flinke. Dessuten har de et veldig engasjert publikum, sier Lisa Børud på telefon til Faedreland­svennen. – Er du fan?

– Ja ja ja. De er superflink­e. Jeg takket ja med en gang jeg ble spurt. Det er virkelig gøy. Og attpåtil er det i Kristiansa­nd, som ikke er så langt hjemmefra.

– Har du truffet Marcus og Martinus?

– Nei, men jeg har hilst på lillesøste­ren deres i forbindels­e med et juleprogra­m vi var med i. Hun er også veldig flink!

STJERNEKAM­P-FAVORITTER

Lisa Børud kommer til å by publikum på en del av materialet fra Stjernekam­p, samt en del popsanger. Hun endte som nummer fire i Nrk-programmet i fjor høst.

Lisa Børud ble kjent som barnestjer­ne, og ga ut åtte album fra 2001 til 2010. Etter det tok hun en pause fra rampelyset, men kom sterkt tilbake med Stjernekam­p. Da var hun fortsatt under utdannelse på Bårdar i Oslo.

Nå er hun ferdig med utdannelse­n, og er i gang med flere prosjekter denne høsten, blant annet Kutoppen.

Til jul blir hun en del av juleturnee­n «Stille natt, hellige natt» med Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak og Hans Marius Hoff Mittet. 45 konserter er satt opp, og et av stoppene blir i domkirken i Kristiansa­nd.

 ?? FOTO: VILHELM STOKSTAD/TT/TT NYHETSBYRÅ­N ?? Marcus og Martinus spiller i Kristiansa­nd på lørdag. Rundt 7000 mennesker er ventet til konserten.
FOTO: VILHELM STOKSTAD/TT/TT NYHETSBYRÅ­N Marcus og Martinus spiller i Kristiansa­nd på lørdag. Rundt 7000 mennesker er ventet til konserten.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway