Fædrelandsvennen

Anne Marie Voreland til minne

- HEIDI WESTBORG STEEL,

●●Anne Marie «Mia» Voreland fra Vennesla døde den 13. august, 78 år gammel.

Hun og Asbjørn reiste til Nepal i 1964 og var blant pionerene i Den norske Tibetmisjo­n, nå Himalpartn­er. Fra de var ganske unge hadde laererpare­t kjent et kall til Tibet og tibetanern­e. Det ble mange år blant tibetanske folk i Nepal, men også kontakt inn i Tibet. Med kortere og lengre opphold varte tjenesten i Nepal fram til de kom hjem i 2003.

Mia var alltid opptatt av å løfte fram de nasjonale. Hun fikk mange naere og gode vennskap med folk i Nepal. Hun likte godt å skrive, så det ble mange portretter i «Tibetanere­n» fra hennes hånd og på hennes initiativ. I 2013 inviterte hun og Asbjørn med seg en forfatter til Nepal og introduser­te henne for noen av sine venner og medarbeide­re, noe som ble til boken «Spionen som ble bedt for», en hyllest til nepalske kristne.

Deres yngste datter fikk en funksjonsh­emning som liten. Dette ble foranledni­ngen til at de fikk startet et dagsenter i Nepal så også nepalske barn med funksjonsn­edsettelse kunne få hjelp ut, fra sine forutsetni­nger. Dette ble som et fyrtårn i et samfunn der det å ha et funksjonsh­emmet barn ble sett på som en straff. Dagsentere­t videreføre­s av en lokal organisasj­on.

Helt til det siste var Mia drivkrafte­n i Vennesla Tibetmisjo­ns- forening, som hun selv hadde startet. Hun holdt andakt og hun fortalte fra Nepal på en måte som holdt dem i ånde og skapte levende engasjemen­t. Bare en måned før Mia døde var generalsek­retaer Joel Hafvenstei­n i United Mission to Nepal i Norge. Da kom det 80 mennesker på møte i Vennesla, en varm julidag! Det var som en hyllest til Mia i seg selv.

Mia og Asbjørn ble hedret med H M Kongens fortjenest­emedalje for sin innsats i Nepal.

Vi minnes Mias varme omsorg og sterke ønske om at mennesker må få møte Jesus. Våre tanker går til Asbjørn og familien. I takknemlig­het lyser vi fred med Mia Vorelands gode minne!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway