Fædrelandsvennen

– Det er et kvalitetst­egn hvis Vipers lander dette

Vipers har slett ikke gitt opp å hente to angolske landslagsp­illere, og hvis de lykkes i å hente Albertina Kassoma kommer det til å vekke oppsikt internasjo­nalt.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

I alle fall dersom vi skal tro Bent Svele, håndballek­spert i TV 2.

– Det er et kvalitetst­egn for norsk damehåndba­ll og Vipers dersom de lander dette. Vipers viser da også at de har handlekraf­t og økonomiske midler, og at det er attraktivt å spille i Norge og Kristiansa­nd, sier Svele – som nylig uttalte at Vipers hadde mistet et av de beste midtforsva­rene i Europa.

Sørlending­ene har som kjent jobbet lenge med å hente to angolske landslagsp­illere. Etter det Faedreland­svennen kjenner til er det den 1,92 meter høye strekspill­eren, Albertina Kassoma, samt en ikke navngitt høyreving.

– JOBBER MED ET PAR

– Jeg vil ikke kommentere noe for det er fortsatt usikkerhet om en del ting, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Mens trener Ole Gustav Gjekstad sier følgende:

– Vi jobber fortsatt med et par spillere til. Samtidig er det ikke noe vi stresser med. Vi er tilfredse med dem vi har.

– Hvorfor tar det så lang tid?

– De vi har hatt i vårt system har gjort en god jobb, og pushet på så godt som mulig. Men la meg si det slik; noen steder tar formalitet­er lenger tid enn andre, sier Gjekstad.

TIDLIG VM-DEBUT

Det betyr at han ennå må leve i uvisshet om hvilken tropp han har når Vipers tar imot Fredriksta­d i seriedebut­en 9. september.

– Det er null problem. Jeg er vant med å forholde meg til en tropp, og samtidig ha noen baller i lufta. Jeg er veldig bekvem med troppen vi har, jeg hadde vaert mer bekymret hvis vi manglet spillere i viktige posisjoner. Men det gjør vi ikke, sier den tidligere Larvik-treneren.

Samtidig vil saerlig Kassoma vaere av et slikt format at hun virkelig kan sette farge på den norske eliteserie­n. Med 1,92 meter på strømpelis­ten vil hun bare i kraft av sin størreelse ruve på streken. Men merittlist­en står det også respekt av. Allerede som 17-åring – i 2013 – mesterskap­sdebuterte hun for Angola i VM i Serbia. Og da Norge vant Ol-bronse i 2016, var hun sentral på Angola som ble nummer åtte. I VM i fjor ble Angola bare nummer 19, men Kassoma scoret 11 mål på 15 skudd.

– Hvis Vipers lykkes får de en internasjo­nal spiller som har har gjort seg bemerket på et lag som har spilt god håndball. Nå har Storhamar sikret seg målvakt Chana Masson, som har spilt fire OL for Brasil mens Helle Thomsen skal trene Molde. Sammen med Kassoma er de med på å sette den norske ligaen på kartet, sier Svele.

– FALLER På PLASS

– Kan hun fylle tomrommet etter Kari Brattset?

– Det vil tiden vise. De får inn en fysisk robust spiller som helt sikkert må bruke litt tid på å tilegne seg Vipers’ måte å spille og trene på, sier Svele – som dog påpeker at Vipers har jobbet med dette i månedssvis, og ennå ikke er i mål.

Gjekstad våger heller ikke å gi noen garantier på at de lykkes.

– Det har man aldri, men jeg tror at det faller på plass. – Før seriestart?

– Det vet jeg ikke. Det kan skje fort, eller det kan ta lenger tid.

– Men dere gir ikke opp selv om overgangen­e ikke skulle gå i orden før seriestart?

– Nei, ikke slik vi ser det nå. Men alt har en tidsfrist, men det vil vaere en løpende vurdering, sier Gjekstad.

SEKS UT – FEM INN

Siden laget som vant serie, cup og sluttspill sist sesong – og spilte finale i Ehf-cupen, har playmaker Kristine Lunde-borgersen lagt opp og Kari Brattset har gått til Györ. I tillegg har andremålva­kt Sakura Hauge gått til dansk håndball, høyrekant Pernille Wang Skaug og bakspiller Line Marie Jensen til Oppsal mens høyreback Kristin Nørstebø skal spille for Tertnes.

Inn har kommet høyreback Silje Waade, strekspill­er Hanna Yttereng, venstrekan­t Sunniva Andersen samt de to bakspiller­ne, Henny Reistad og Josefine Intelhus - sistnevnte har dog ødelagt korsbåndet, og blir ute hele sesongen. Men til gjengjeld er Marta Tomac tilbake for fullt etter sin korsbåndsk­ade.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway