Fædrelandsvennen

Venter 7000 til Odderøya

Lørdag avslutter Marcus & Martinus sin europaturn­é i Kristiansa­nd.

-

Denne uka har Marcus & Martinus (16) vaert i New York for å jobbe med ny musikk. Faedreland­svennen sendte derfor noen spørsmål på epost. Her er svarene vi fikk.

– Hva gjør dere i New York?

Martinus: – NY er en utrolig kul by. Vi har ikke vaert der siden vi var ganske så små, så det var veldig gøy å vaere tilbake. Vi hadde blant annet en minikonser­t for en del musikkfolk oppe på et tak med utsikt over hele byen. Det var gøy!

– Dere har vaert på en omfattende turné i år. Hvordan har det gått?

Martinus: – Det har gått veldig bra. Vi har vaert over hele Europa og sett så mange kule steder.

Marcus: – Det er kjempegøy å treffe fans i så mange forskjelli­ge land. Å høre «Elektrisk» på norsk i Kroatia sunget av 6000 på konsertare­na – det er ganske så spesielt. Vi er veldig heldige.

– Også skal dere videre på turné med Jason Derulo. Fortell!

Marcus: – Ja! Det gleder vi oss masse til! Jason har vaert et forbilde for oss i mange år. Vi liker musikken hans, at han er så snill og kul. Å bli invitert av han til å bli med på turné er en stor drøm som går i oppfyllels­e.

Martinus: – Jason er en person vi blir skikkelig inspirert av. Han jobber så hardt med det han tror på og liker. Han motiverer oss skikkelig til å tro på drømmene våre og vaere oss selv. Turné med han er helt fantastisk – nesten litt uvirkelig å tenke på!

– Hvordan blir konserten i Kristiansa­nd?

Marcus: – Den kommer til å bli bra! De som kommer kan glede seg! Vi avslutter vår aller første europaturn­é med konserten på lørdag, og vi har planer om å avslutte dette eventyret skikkelig!

Martinus: – Kristiansa­nd er en så fin by. Det er lenge siden vi har vaert der nå, så vi gleder oss ekstra til å komme tilbake. Det er en fantastisk fin arena. Også vet vi at sørlending­ene liker å lage god stemning!

– Kan dere beskrive en typisk Marcus & Martinus-fan?

Martinus: – Vi har verdens beste fans, så det er lett: en person som er veldig snill, blid, grei.

Marcus: – En som er grei med vennene sine, en som synger med høyt og en som alltid lager god stemning slik at vi får lyst til å gi alt fra scenen.

– Har dere en hilsen til fansen deres?

Marcus: – Vi har de beste fansene i verden. Vi vet det. Vi er 100 prosent sikre. Dere stiller opp for oss overalt. Dere passer på oss, har med hyggelige gaver til oss og lager liv på arenaen.

Martinus: – Vi har vaert så heldige som får lov til å ha så fine fans. Vi gleder oss masse til å vise dem all den mye musikken vi har laget i sommer, og så langt i høst. Vi håper jo at fansen vil like det vi har laget til dem.

Så har jeg fått litt hjelp av niesen min på snart ti:

– Hva er favorittgo­dteriet deres?

– Smågodt

– Hvilken artist liker dere best?

– Jason Derulo, Timberlake, Drake. Det er mange!

– Hvilken tegneserie liker dere best?

– Vi leser ikke så mye tegneserie­r lenger. Vi gjorde det en del før, men gjør det faktisk ikke nå lenger.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway