Fædrelandsvennen

Kjøper tilbake Hotel Norge

I 2015 forlot Lundfamili­en tradisjons­rike Hotel Norge etter 30 år under deres ledelse. Nå kjøper de like godt eiendommen tilbake.

- TEKST: vegard.damsgaard@fvn.no

– Sammen med min familie har jeg en lang historie ved dette hotellet, og synes det er hyggelig å få tilbake eiendommen. Det kan godt vaere den trenger et lite puff i en eller annen retning, sier Øystein Lund (68).

I 2014 takket han for seg etter 29 år som direktør for Hotel Norge i Dronningen­s gate, og sønnen Eivind inntok sjefstolen for en kort periode.

Lund eide hotelleien­dommen fra 1991 til 2001. Siden 2008 har den vaert i portefølje­n til et tysk fond, Catella, som i en periode har ønsket å avhende.

– ET SPENNENDE KVARTAL

Fra neste fredag er bygningen på deres hender igjen. De vil ikke ut med prisen, men de 15.000 kvadratmet­erne gulv har kostet atskillige laken.

Oppkjøpet får ingen følger for driften. Hotel Norge AS, driftssels­kap eid av Stavanger-investoren Rolf Smedvig Hodne, har ti år igjen av sin leieavtale.

– Det er viktig å si at dette er en eiendomsin­vestering. Det er en god beliggenhe­t og et spennende kvartal, sier Eivind Lund (41).

Hotellet har vaert deres andre, ja nesten første, hjem gjennom et par årtier. De kjenner hver krik og krok bedre enn gjestene har «kåll» på egne bukselomme­r.

– Jeg var åtte år da pappa begynte. Vi er oppvokst i bygget, og fikk lov å gå «fra skrubben og opp», forteller Eivind.

Også broren Terje (43) har vaert tungt inne i hotellet, mens mamma Bjørg var husøkonom i 19 år.

I 2015 overlot familien Lund ansvaret til nye drivere og sjekket ut av bransjen for godt – trodde de.

– DET BALLET På SEG

Men så kom Christians­holm Eiendom på banen. De var i ferd med å ominnrede Torvkvarta­let, og trengte konsulente­r til et nytt planlagt storhotell.

Det endte med at Lund-familien like godt tok ansvar for driften av Thon Hotel Parken, som åpnet sist vår med 184 rom.

– Anstein spurte oss til råds, og så ballet det på seg. Vi kjente at det var gøy med hotell igjen, det er jo det vi kan best, forteller 68-åringen.

Anstein heter Fidje til etternavn, mannen som sammen med Jon Bjørgum og Ole-ragnar Olsen utgjør «nye» Christians­holm Eiendom etter oppsplitti­ngen på forsommere­n.

Lund-familien tar tett på 70 prosent andel i hotelleien­dommen, mens Christians­holm får 30 prosent.

– Dette er en plassering vi synes er artig å ta en posisjon på, og det er de beste hotellfolk­ene. Christians­holm ønsker å vaere en aktiv medspiller på gode, bymessige grep, forklarer daglig leder Anstein Fidje i Christians­holm.

– Vi har noen synergier på kompetanse som jeg tror kan bli spennende, sier Øystein Lund.

Han har sammen med investorer i Reme-familien også drevet storstilt eiendomsut­vikling i en årrekke, blant annet på Kjøita.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Øystein Lund flanker av sønnen Eivind (t.v.) og Anstein Fidje, daglig leder i nye Christians­holm Eiendom. – Jeg har ikke så mange hobbyer, det er dette jeg driver med. Jeg kan ikke tenke meg å slutte å jobbe, jeg får panikk av tanken, forteller 68-åringen.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Øystein Lund flanker av sønnen Eivind (t.v.) og Anstein Fidje, daglig leder i nye Christians­holm Eiendom. – Jeg har ikke så mange hobbyer, det er dette jeg driver med. Jeg kan ikke tenke meg å slutte å jobbe, jeg får panikk av tanken, forteller 68-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway