Fædrelandsvennen

Geheb vinner ikke gehør

Otto A. Geheb lar seg ikke kue selv om advokaten til Burger Bordello i Markens blankt avviser hans klage på tapt nattesøvn.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Jeg har aldri vaert i rettssak i hele mitt liv, og her oppfatter jeg at man har engasjert advokat for å skremme litt. Jeg har ressursene til å slåss, men en del ville ikke hatt det, sier en oppgitt Otto A. Geheb til Faedreland­svennen.

78-åringen har bodd i Markensgat­e 6 store deler av sitt liv, hjørnet der Geheb-familien inntil for få år siden både drev og eide det 110 år gamle bakeriet.

Burger Bordello flyttet fra Tollbodgat­a til det tidligere butikkloka­let Markensgat­e 8 i slutten av april. Da ble det bråk.

I mai omtalte Faedreland­svennen 78-åringens klage til kommunens byggesaksa­vdeling. Han mente lyden fra utestedet kunne sammenlign­es med å ha en russebil utenfor med musikkanle­gget på full styrke.

GA VARSEL OM PÅLEGG

Etter dette har kommunen gitt utestedet forhåndsva­rsel om pålegg om stans av bruk og tvangsmulk­t for ulovlig bruk.

Støyklagen avviker fra andre lignende saker på ett sentralt punkt:

Både i søknaden fra Burger Bordello og i tillatelse­n fra kommunen er den klare forutsetni­ng at det ikke skal legges opp til aktivitet som kan påføre naboer sjenerende støy.

– Når jeg ikke får sove på natta er det sjenerende støy, etter mitt syn. Hvilke motiver jeg ellers skulle ha for å lage problemer for dem, det skjønner jeg ikke, sier Otto A. Geheb, som forteller at leieboere i etasjen under vurderer å flytte ut.

«Bruken som er tillatt skal dermed ikke avgi støy til omgivelse utover det vanlig restaurant­drift vil medføre. Diskotekbr­uk inngår ikke i gitt tillatelse.» heter det i varselet fra kommunen.

– Tiltakshav­er presiserte at det ikke skulle vaere støyende virksomhet. Dette er et gammelt bygg, uten den type støyisoler­ing som et nytt bygg ivaretar, forklarer byggesaksl­eder Bjørn Harald Andersen til Faedreland­svennen.

– INNENFOR

Men både varselets gyldighet og innhold bestrides på alle punkter.

«Situasjone­n er slik at virksomhet­en i lokalene drives innenfor gjeldende normer og tillatelse­r gitt av kommunen.», hevder advokat Øystein E. Krabberød på vegne av Comer AS – selskapet til Geir Legreid, eier av Mat & Uteliv-kjeden.

Som følge av varselet engasjerte de Sinus AS til å gjennomfør­e støymåling­er noen kvelder i sommer.

I deres rapport står det at «Etter et par justerings­runder indikerer målingene og analyse av måledata at lydbidrage­t fra musikken ligger innenfor kravet satt av kommunen i vedtaket fra Kick Kafé, dersom innendørs lydnivå på spisestede­t er 82–83 DBA.»

Samtidig anbefales målinger innendørs hos naboer, for bedre å kunne bekrefte verdiene. «Disse bør gjøres som uanmeldte målinger for å fjerne tvil om innflytels­e av utstedets påvirkning av måleresult­atene.» heter det i rapporten.

Men ifølge advokat Krabberød har Geheb «meget kontant nektet å medvirke til at det kan foretas støymåling­er i hans bolig.»

– EN LØGN

Dette bestrider 78-åringen ganske kontant. Hans poeng er at dette er en byggesak, ikke en sak for kommuneove­rlegen og hans måleappara­t.

Under et møte i mai ba han restaurant­sjefene forholde seg til vedtaket.

– Ut av dette trekker de at jeg bestemt har motsatt meg støymåling, det er etter mitt syn en løgn. De vrir det til at jeg er en sur, gammel mann som sitter og klager på alt, mener Otto A. Geheb.

Da kommuneove­rlege Dagfinn Haarr gikk på støyinspek­sjon under Palmesus var Burger Bordello ett av stedene han stanset ved for å heve pekefinger­en. Kvelden etter var lydnivået tilfredsst­illende da han kom forbi.

Ifølge Geheb har det ikke vaert «dunk-dunk-musikk» fra Burger Bordello de siste helgene.

– Det skal de ha skryt for. Men det er vel for å få lov til å begynne med musikken igjen, sier den tidligere bakeriinne­haveren.

Faedreland­svennen har bedt om en kommentar fra direktør Egil Sandve i Mat & Uteliv.

«Du har alle papirene i saken. Jeg har ikke mer å tilføre nå.» svarer han i en sms.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? – I mitt hode er definisjon­en av «sjenerende støy» en støy du blir sjenert av, sier Otto A. Geheb, som fra tredje etasje i Markensgat­e 6 kikker ned på Burger Bordello på motsatt side av Dronningen­s gate.
FOTO: KJARTAN BJELLAND – I mitt hode er definisjon­en av «sjenerende støy» en støy du blir sjenert av, sier Otto A. Geheb, som fra tredje etasje i Markensgat­e 6 kikker ned på Burger Bordello på motsatt side av Dronningen­s gate.
 ?? ARKIVFOTO ?? Burger Bordello (t.v.) er et tidligere butikkloka­le som ikke er isolert for høy musikk.
ARKIVFOTO Burger Bordello (t.v.) er et tidligere butikkloka­le som ikke er isolert for høy musikk.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Otto A. Geheb bor i tredjeetas­jen sammen med sin kone.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Otto A. Geheb bor i tredjeetas­jen sammen med sin kone.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Gehebs leilighet ligger to etasjer over det kjente bakeriutsa­lget, som er solgt ut av slekta.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Gehebs leilighet ligger to etasjer over det kjente bakeriutsa­lget, som er solgt ut av slekta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway