Fædrelandsvennen

Båt og vannskuter uten lys i nattemørke­t

- TORBJØRN WITZØE

Verken båten eller vannskuter­en som var involvert i dødsulykke­n i Lyngdal i sommer hadde lanterner eller noen form for lys i nattemørke­t.

– Kollisjone­n mellom båt og vannskuter ser ut til å ha kommet brått og uventet på de involverte. En medvirkend­e årsak til akkurat det kan vaere at ingen av de to fartøyene hadde noen former for lanternefø­ring, sier avsnittsle­der Håkon Storesund ved etterretni­ng og etterforsk­ning i Agder politidist­rikt.

Hans avdeling har overtatt etterforsk­ningsansva­ret fra Mandal politistas­jon. At ikke ulykken etterforsk­es av lokalt politi skyldes at en av de involverte er i naer relasjon til en ansatt ved Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor.

16-ÅRING MISTET LIVET

Det var natt til fredag 27. juli at en vannskuter med to personer og en mindre båt med 9,9 hester kolliderte innerst i Rosfjorden i Lyngdal.

16 år gamle Henrik Auestad Skjørshamm­er fra Time i Rogaland mistet livet i ulykken. En 17 år gammel gutt fra samme sted, som også satt på vannskuter­en, kom fra ulykken uten varige fysiske skader. Den 15 år gamle lyngdalsgu­tten som førte båten, kom også fra sammenstøt­et uten alvorlige fysiske skader.

– 17-åringen fra Jaeren har avgitt det vi kaller en fri forklaring, der han med egne ord har fortalt om hva som skjedde før og under ulykkestid­spunktet. Tenåringen­s helsetilst­and gjør at han ennå ikke har kunnet avgitt noen ordinaer forklaring med konfronter­ende spørsmål om detaljer, sier Håkon Storesund.

UAVKLART

Ifølge 17-åringens forklaring var det i alle fall avdøde som kjørte vannskuter­en tidligere på kvelden, men det er ikke kommet helt klart fram om det også var han som førte vannskuter­en da det smalt.

Etterforsk­er Øyvind Haugen sier at de ellers venter på de endelige rapportene fra de tekniske undersøkel­ser av båt og vannskuter. Siden det ikke var andre vitner til selve ulykken enn de involverte, vil de tekniske undersøkel­sene vaere viktige for å danne seg et bilde av hendelsesf­orløp og årsaker.

Begge fartøyene er fremdeles i politiets varetekt.

 ?? FOTO: JARLE MARTINSEN ?? Det var i naerheten av riggen som ligger i opplag i Rosfjorden i Lyngdal at den tragiske ulykken skjedde for snart en måned siden.
FOTO: JARLE MARTINSEN Det var i naerheten av riggen som ligger i opplag i Rosfjorden i Lyngdal at den tragiske ulykken skjedde for snart en måned siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway