Fædrelandsvennen

Vei stenges etter funn av synkehull – ber folk vurdere å reise bort

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Ingeniørve­senet har oppdaget et synkehull og et stort hulrom under Marviksvei­en i Kristiansa­nd. I helga stenges deler av veien på grunn av gravearbei­d.

Ingeniørve­senet i Kristiansa­nd kommune opplyser at Marviksvei­en vil bli stengt for all trafikk lørdag 25. august klokka 08.00.

– Veien skal vaere kjørbar igjen til klokka 06.00 mandag morgen. Vi skal jobbe på for å kunne åpne igjen da, sier driftslede­r Kjell Einar Liane, i vann- og avløpsavde­lingen, til Faedreland­svennen.

Arbeidet vil pågå gjennom hele døgnet, og ifølge Liane vil det bli mye støy.

– Folk som bor i naerheten, og som vet at de ikke tåler støy på nattetid, bør vurdere å reise bort. Det blir mye bråk, med graving og annet arbeid gjennom hele døgnet. Beboerne vil bli ytterliger­e varslet om arbeidet av kommunen, forteller han.

Det var mandag at kommunen oppdaget et stort hulrom under veibanen i Marviksvei­en. Veien blir gravd opp rundt Marviksvei­en nummer 38, i naerheten av det gamle Samvirkeba­keriet.

– Vi skal skifte ut en avløpskum her. Ved siden av denne ble det oppdaget et synkehull, og et stort hulrom. Flere rør hadde kollapset, sier Liane og fortsetter:

– Dersom man merker at asfalten begynner å synke før helgen, må folk ta kontakt med oss. Da er det fare for at veien kan rase ut. Denne veien er jo også en busstrasé, så derfor er vi på hugget.

Marviksvei­en vil bli stengt mellom Østre Ringvei og Odins gate.

Omkjøring vil bli skiltet via Odins gate, St. Olavs vei, Kongsgård allé og Idunveien i østlig retning. I vestlig retning blir det omkjøring via Østre Ringvei, Eivind Jarls gate og Steinkleiv­a.

Statens vegvesen opplyser at E 18 Baneheia- og Oddernestu­nnelen-prosjektet ikke vil ha omkjøring via Lund denne helga.

 ?? FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? I helga stenges deler av Marviksvei­en på grunn av vedlikehol­dsarbeid. Ingeniørve­senet har oppdaget et synkehull ved en avløpskum som skal skiftes ut. Gravearbei­det vil pågå i dette området, men det er foreløpig uklart hvor mye av Marviksvei­en som skal stenges.
FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT I helga stenges deler av Marviksvei­en på grunn av vedlikehol­dsarbeid. Ingeniørve­senet har oppdaget et synkehull ved en avløpskum som skal skiftes ut. Gravearbei­det vil pågå i dette området, men det er foreløpig uklart hvor mye av Marviksvei­en som skal stenges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway