Fædrelandsvennen

Krf-veteran krever at Hareide må gå

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

Krf-veteran Anne Ma Timenes mener Knut Arild Hareide må trekke seg som partileder, og viser blant annet til homostride­n i partiet.

– Slik jeg ser det, har Hareide en svekket tillit i partiet, sier Anne Ma Timenes (KRF) fra Kristiansa­nd.

Saken ble først omtalt av NRK Sørlandet.

Torsdag morgen hørte KRFveteran­en partileder Knut Arild Hareide uttale seg på Nrk-programmet Politisk kvarter, om saken der partikolle­ga Geir Jørgen Bekkevold viet et homofilt par. Timenes reagerte kraftig på uttalelsen­e.

REAGERER

– At Hareide velger å gi sin fulle støtte til Bekkevold rett før sentralsty­ret skal behandle saken, er rett og slett dårlig håndverk. Knut Arild er en dyktig politiker, men dette burde han ha håndtert annerledes. Hva hvis sentralsty­remøtet kommer til en annen oppfatning? Da ville det i så fall bety mistillit til partileder­en, mener Timenes.

– Flere i partiet og i organisasj­onen hadde nok sett at denne saken ble håndtert annerledes. Det er min oppfatning, legger hun til.

Hareide har sagt at han ble orientert av Geir Jørgen Bekkevold før han viet et homofilt par, og at han ikke hadde noen innvending­er. Stortingsr­epresentan­t Hans Fredrik Grøvan er blant dem som har reagert på at saken ikke ble tatt opp.

Likevel er det ikke denne saken alene som gjør at Timenes krever partileder­ens avgang. Hun peker på dårlig valgoppslu­tning som en av hovedårsak­ene.

– Jeg har vaert med i KRF veldig lenge. De siste årene har partiet bare gått nedover. Om et år er det fylkesting- og kommuneval­g, og jeg mener at det som skjer sentralt også påvirker den prosessen, sier Timenes.

VIL HA SYVERSEN

Hun mener standpunkt­et om å ikke gå inn i regjering har svekket partiet.

– Vi gikk til valg på at vi ønsker Erna Solberg som statsminis­ter. Det får vi ikke med en annen regjering. Vi har vegret oss for å gå inn i regjering, men nå må vi vise at vi kan ta det ansvaret. Vi ønsker ikke et dårlig valg igjen, sier Timenes.

– Som sagt mener jeg at tilliten til Hareide er svekket, og mener han bør trekke seg på bakgrunn av det som har skjedd i partiet. Jeg peker på Hans Olav Syversen som ny partileder. Han har lang fartstid i partiet og har stor integritet, mener hun.

FULL TILLIT

Krfs nestleder Kjell Ingolf Ropstad sier til Faedreland­svennen at sentralsty­ret har full tillit til Geir Jørgen Bekkevold som familiepol­itisk talsmann i partiet. Han legger til at tilliten til partileder Hareide er udiskutabe­l.

 ?? ARKIVFOTO ?? Krf-veteran Anne Ma Timenes.
ARKIVFOTO Krf-veteran Anne Ma Timenes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway