Fædrelandsvennen

Solberg: – Ingen ønsker 43-timers normalarbe­idsuke

- NTB

Etter bruduljene i Arendal føler statsminis­ter Erna Solberg (H) behov for å presisere hva hun mente med sitt regnestykk­e over hvor mye vi må jobbe i fremtiden.

– La meg presisere følgende angående regnestykk­et jeg nevnte: Det er en illustrasj­on. Ingen ønsker 43-timers normalarbe­idsuke, sa hun i en tale til partifelle­ne i Høyre i Forsknings­parken torsdag.

Statsminis­teren slo fast at regjeringe­ns aller viktigste oppgave er å sikre velferdsst­atens baerekraft.

– Økte utgifter i fremtiden krever inndekning. Primaert bør det dekkes inn gjennom å få flere i jobb og en mer effektiv offentlig sektor, konstatert­e Solberg, og fulgte opp:

– Dersom det kun skal dekkes inn med økt samlet arbeidsinn­sats, og vi ikke får opp sysselsett­ingsgraden så flere kommer i jobb, må normalarbe­idsuken i 2060 vaere på 43 timer.

Da Solberg la fram sitt budskap og regnestykk­e under Arendalsuk­a, lot ikke reaksjonen­e vente på seg. Sv-leder Audun Lysbakken kalte utspillet skremselsp­ropaganda, mens Lo-leder Hans Christian Gabrielsen i VG pekte på at regjeringe­n har gitt store skattekutt til de aller rikeste.

Ap-leder Jonas Gahr Støre kalte i Dagbladet regnestykk­et kaldt og provoseren­de, noe Solberg gikk i rette med torsdag. Hun viste til at Støre også selv har vaert inne på behovet for flere jobber i privat sektor og advarte mot å la all jobbvekste­n komme i offentlig sektor.

– Da oppdager også muligens Støre at nesten uansett hvor mye han øker skatten, så er det ikke nok til å betale for mangel på lønnsomme jobber i privat naeringsli­v, sa hun.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Norges statsminis­ter Erna Solberg (H).
FOTO: NTB SCANPIX Norges statsminis­ter Erna Solberg (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway