Fædrelandsvennen

Markedsver­dien halvert på fem mnd.

Siden mars har Gig-aksjen falt med 50 prosent. Analytiker mener oppkjøp som ikke har levert som forventet og en opphauset Usa-satsing er årsaken.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Hovedårsak­en til at GIGS aksjeverdi er halvert skyldes at noen store aksjonaere­r sannsynlig­vis så at aksjekurse­n hadde løpt et langt stykke foran resultatut­viklingen for selskapet og dermed solgte seg ut, sier analysesje­f Karl Johan Molnes i Norne Securities.

Aksjekurse­n til Start-eiernes spillselsk­ap, Gaming Innovation Group (GIG), nådde sin foreløpige topp 19. mars i år med en kurs på 6,37 kroner. Ved børsslutt forrige fredag, etter andrekvart­alstallene var presentert tidligere på dagen, var kursen på 3,08 kroner. Et fall i børsverdie­n på drøye tre milliarder kroner.

– De mange oppkjøpene til Gaming Innovation Group har nok ikke levert helt som forventet. I tillegg har mange hauset opp potensiale­t for selskapets satsing i USA. Størrelsen på de kontrakten­e selskapet realistisk sett kan vinn på åpning av spillmarke­det stat for stat i USA er små sett i forhold til totalen, sier Molnes og fortsetter:

– Når det amerikansk­e markedet reguleres kommer tv-selskaper og enkeltidre­tter inn og krever sin del av kaka. Dette er et marked hvor det ikke er lett å vaere en liten utenlandsk aktør.

– LANGT UNDER ESTIMAT

– Ebidta-guiding for hele 2018 havnet på 155–195 millioner kroner, langt under Norne Securities estimat på 260 millioner. Etter alle oppkjøpene hadde vi forventet et bedre resultat, men så har det ikke blitt helt som vi håpet. Det har vaert et voldsomt mas på oss analytiker­ne om selskapet fra selvoppnev­nte talsmenn i aksje diskusjons­forum på nett. Det var et like sikkert tegn som den fallende aksjekurse­n på at alt ikke var som det skal vaere, mener Molnes, som likevel skryter av selskapets gründer:

– Robin Reed har imponert stort og saerlig startfasen av selskapet har vaert helt fantastisk. Resultatet som ble levert fredag senker imidlertid forventnin­gene til både aksjekurs og resultater for 2018 og -19, sier Molnes.

Selv sier administre­rende direktør Robin Re ed til F a ed re landsvenne­n at GI G, i tråd med god praksis, ikke kommentere­r aksjekurse­n, men presiserer at «ingen store aksjonaere­r har solgt en eneste aksje».

ØKT OMSETNING

Resultatet for andre kvartal, og dermed første halvår, ble presentert i Oslo forrige uke.

Spilltekno­logiselska­pet omsatte for 716 millioner kroner første halvår 2018 men satt igjen med et underskudd på snaue 33 millioner i resultat før skatt.

Det er en vesentlig forbedring i omsetninge­n fra første halvår 2017 med hele 237 millioner kroner. Resultatme­ssig går det motsatt vei med et underskudd som er snaue åtte millioner større enn samme periode i fjor.

Ser vi på resultatbe­grepet Ebitda (resultat sett bort fra av- og nedskrivin­ger, finanspost­er og skatter), som børsnotert­e virksomhet­er pleier å fokusere på, ender første halvår på 57,9 millioner kroner, en økning på snaue 47 millioner kroner fra samme periode i 2017.

Forskjelle­n mellom de to resultatbe­grepene Ebitda og resultat før skatt er hovedsakli­g avskrivnin­ger og nedskrivni­nger på 92,5 millioner kroner.

Ellers kan det Malta-baserte spilltekno­logiselska­pet vise til et solid balansereg­nskap der egenkapita­len fortsatt holder seg over en milliard kroner og egenkapita­landelen er på 52 prosent.

GIG: – TENKER LANGSIKTIG

Selv peker Robin Reed på at GIG er på oppløpssid­en av en fase med store investerin­ger.

– Vi har vokst ifra 480 til 750 mann på ett år, har utvidet produktkat­alogen vår kraftig og er nå på vei til å eie hele verdikjede­n. Dette er gjort for å stå bedre rustet i en framtid hvor de fleste land i Europa har regulert bransjen ettersom vi da får bedre kontroll og marginer enn ved outsourcin­g. I det kortsiktig­e bildet har det ført til lavere vekst og driftsresu­ltat, men vier selskaps bygger e og tenker langsiktig, skriver han i en epost til F a ed re landsvenne­n.

NB! Aksjekurse­n til GIG ble notert til 3,21 kroner ved børsslutt onsdag denne uken.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Robin Reed var en av foredragsh­olderne under Naeringsli­vsdagen i Kristiansa­nd i mars i år. Siden den gang har aksjekurse­n til selskapet han er administre­rende direktør for, Gaming Innovation Group, blitt halvert.
FOTO: JACOB BUCHARD Robin Reed var en av foredragsh­olderne under Naeringsli­vsdagen i Kristiansa­nd i mars i år. Siden den gang har aksjekurse­n til selskapet han er administre­rende direktør for, Gaming Innovation Group, blitt halvert.
 ?? FOTO: NORNE SECURITIES ?? Analysesje­f Karl Johan Molnes i Norne Securities.
FOTO: NORNE SECURITIES Analysesje­f Karl Johan Molnes i Norne Securities.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway