Fædrelandsvennen

Kjaere ordfører i Åseral

- SATU KOSKI daglig leder, Åseral Hytteservi­ce

Jeg har bodd over 15 år i Åseral og stusset veldig over hvorfor Ørevann ser så dødt og trist ut, der er aldri båter.

●●Har sett båt der kanskje 5 ganger i løpet av 15 år. Dette har også mange andre lurt på. Ørevann, så vakkert innsjø, porten til Åseral sentrum burde se mer livlig og innbydende ut. Nå ser den død og trist ut.

Jeg lurer på om der finnes midler og muligheter å lage en offentlig båtplass / brygge til Ørevann. Til tilreisend­e og til de som bor i Åseral kommune og har lyst til å ha båt der. Gjerne også en brygge hvor folk kan bruke tiden.

Vi har stort behov for å få flere turister til Åseral sentrum. Vi har mange kunder, men veldig lite aktivitet å tilby i Åseral. Ikke alle vil reise til store hyttefelte­r og skisentra. Og mange vil vaere ved vann om sommeren. Flere turister til sentrum= kunder til butikker og bensinstas­jon = inntekt til kommune= levende bygd.

Kanskje dette til og med kan medvirke til at våre ungdommer blir igjen i bygda og ikke flytter fra?

En brygge vil også gi større muligheter til naeringsli­v ved at man kan tilby kano- og båtutleie, salg av fiskekort, kanskje til og med noen guidete båt-turer og mye mer.

Jeg har også stusset over at vi har et offentlig toalett i sentrum som dessverre ikke er så veldig godt markert, men hvor er det en offentlig dusjmuligh­et og et sted hvor man kan hente drikkevann? Få dette til sentrum så medfører dette også at kundene tar seg en tur til butikk eller bensinstas­jon og handler.

Jeg skjemmes når jeg må fortelle gang etter gang til flere hundre kunder at beklager det finnes ikke dusjmuligh­eter eller plass å hente drikkevann i Åseral sentrum, da må dere helt til Bortelid (27 km.) . Ja, nå mener dere vel at de kan kjøpe vann i butikk, men når de bor flere uker på en hytte så går det litt mye vann og flaskevann er meget dyrt. Dusjkabine­tt kan lett ordnes med 5-kronesauto­mat, samt kan sikkert lages med drikkevann. Og enkle, gamle hytter uten innlagt vann og strøm er svaert populaere.

Jeg mener sterkt at Åseral som kaller seg en hyttekommu­ne, bør satse på sentrum. Det nytter ikke å ha bensinstas­jon, butikk, kultursent­er, Oppas hus, hvis ikke det tilrettele­gges for å få flere turister til bygda.

Jeg har tatt kontakt med Åseral kommune flere ganger ang dette, men det skjer lite eller ingenting.

Innlegget er forkortet. Red.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway