Fædrelandsvennen

«Den ensomme rytter»

-

Noen av oss trekker litt på smilebånde­t og tenker tilbake på mannen med masken, som red rundt på en skimlet hest og reddet både store og små fra den sikre undergang.

●●Opprinnels­en er selvsagt fra «over there» og er forlengst utdødd som figur. Inntil nå? Følg med! Først et lite klipp fra IKKEPEDIA.ORG: «Den ensomme rytter het engang «den ene romperytte­r». Den ensomme rytter må ikke forveksles med «den hodeløse rytter»! Den hodeløse rytter er også ensom, men i tillegg har han mistet hodet. Den ensomme rytter derimot har hodet i behold, dessverre bruker han det til å gumle hvitløk i store mengder, noe som igjen har ført til at han har mistet alle vennene sine. Derfor er han nå kjent som den ensomme rytter». (Dette klippet fra IKKEPEDIA virker jo ganske harry, men jeg syntes det var litt relevant for innleggets videre utvikling).

Det har nå blitt avslørt at Den Ensomme Rytter på nytt er oppstått i storbyen Kristiansa­nd. Som figuren ordfører, Harald Den Furte. Harald har kastet masken (eller ble den røsket av?) og vist oss alle hvem han egentlig er. Den hodeløse hvitløksgu­mlende rytter, uten venner i øst eller vest. Den ensomme rytter rir igjen og skal redde store og små fra den sikre undergang. Eller var det motsatt? Sikre undergange­n? Det er åpenbart ikke bare jeg som undres over hans motiver ........ ROLF WILHELMSEN, Kristiansa­nd

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway