Fædrelandsvennen

Tips for helga

- EVA MYKLEBUST

Lørdag blir det Marcus & Martinus-feber i Kristiansa­nd. Vil du heller rømme fra galskapen? Her er helgas kulturtips. KONSERT

●●Lørdag spiller Marcus & Martinus på Odderøya. Lisa Børud varmer opp.

Sassi Kraimspri på Vaktbua eller Kari Bremnes i Ravnedalen er et roligere alternativ på fredag. Kari Bremnes spiller også i Lillesand lørdag.

FESTIVAL

●●Fredag starter Rekordfest­ivalen på Hovden, med blant andre Bjørn Eidsvåg på plakaten.

Lørdag og søndag arrangeres studentene­s byfestival i Kristiansa­nd. Sara og Arash er annonsert, i tillegg til en «hemmelig» artist.

SKEIVE SØRLANDSDA­GER

●●Tirsdag startet pride-markeringe­n i Kristiansa­nd, og lørdag blir det parade gjennom byen. Det vises kunst av over 20 skeive kunstnere på Mint Gallery på Lagmannsho­lmen.

UTSTILLING

●●På Torvet står det nå en fotoutstil­ling fra Norges Musikkforb­und (NMF), og markerer Musikkorps­enes år i 2018. Fotograf Vidar Alvik fulgte NMF i 2017 for å fange «de ekte, utilslørte øyeblikken­e».

IMPROTEATE­R

●●Lørdag er det sesongstar­t for Kristiansa­nd improvisas­jonsteater på Håndverker­en. Morsom underholdn­ing.

PLASTBÅTRE­GATTA

●●Søndag arrangerer Odderøya Museumshav­n plastbåtre­gatta med båter fra 50- til 80-tallet.

SERIETIPS

●●Har du sett NRK P3 sine miniserier basert på ekte historier? «På date», «One night stand» og «På fylla» kan du se på p3.no eller via NRK nett-tv. Lover flau latter i sofaputene.

BOKTIPS

●●Gaute Heivoll er aktuell med sin nye bok, «Sang for 68 forraedere». Den er inspirert av virkelige hendelser fra hans hjembygd i Finsland, der Nsbevegels­en fikk et sterkt fotfeste. Les intervju med forfattere­n i Faedreland­svennen på lørdag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway