Fædrelandsvennen

Toppdommer kan vaere på vei til Eliteserie­n

- NTB

Nylig trakk Robert Madley seg brått som fotballdom­mer i engelske Premier League. Nå flytter han til Norge og kan bli å se i Eliteserie­n.

Det er den engelske storavisen Daily Mail som torsdag skriver at Madley forlater England for å bli samboer med sin norske kjaereste.

Samtidig bekrefter dommersjef Terje Hauge overfor TV 2 at Madley har kontaktet ham med hensyn til å få dømme på øverste nivå i norsk fotball.

– Vi har fått en henvendels­e som kan bekrefte at han skal til Norge. Vi har snakket med ham én gang, og vi er enige om å holde kontakten. Han flytter i løpet av høsten. Når han er på besøk, skal vi ha gode samtaler med ham. Dersom han er motivert for å bli en del av miljøet vårt, er han velkommen, sier Hauge til kanalen.

Leder i dommerkomi­teen i NFF, Arnor Dingen, er også glad for at Madley viser interesse for å dømme i Norge.

– Det er første gangen det skjer at vi får en henvendels­e fra en så merittert dommer. Vi tar imot alle gode dommere for å si det slik. Vi er glade om det blir aktuelt. Vi tenker jo ikke at han skal dømme i sjuendediv­isjon for å si det litt flåsete, sier Dingen, men presiserer at det gjenstår mange avklaringe­r i saken.

Den engelske dommerfore­ningen (PGMOL) bekreftet nylig at Madley gir seg som dommer i England på grunn av personlige årsaker.

32-åringen var en av 18 profesjone­lle dommere i England og har ledet 91 toppkamper siden han ble toppdommer i 2013.

I fjor dømte han blant annet Community Shield-kampen på Wembley, og 19 Premier League-kamper.

 ?? FOTO: REUTERS ?? Robert Madley trakk seg uventet som Premier League-dommer. Nå kan en fremtid i Eliteserie­n vaere aktuelt for engelskman­nen. Her prøver han å roe gemyttene mellom Liverpools Roberto Firmino og Evertons Mason Holgate.
FOTO: REUTERS Robert Madley trakk seg uventet som Premier League-dommer. Nå kan en fremtid i Eliteserie­n vaere aktuelt for engelskman­nen. Her prøver han å roe gemyttene mellom Liverpools Roberto Firmino og Evertons Mason Holgate.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway