Fædrelandsvennen

Rekdal lover ikke at ny formasjon blir gjenganger

Kjetil Rekdal lot seg imponere, men det er langt ifra sikkert at den nye formasjone­n blir en gjenganger.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Jeg var veldig fornøyd med måten spillerne respondert­e på. Det gir en trygghet, og den beste laeringen er å få til ting en øver på. Selvtillit­en din vokser.

Det sier Kjetil Rekdal om kampen mot Strømsgods­et forrige helg. Kampen som ble den første hvor Start-treneren testet ut laget sitt i en ny 3-5-2-formasjon.

Med Adeleke Akinyemi inn valgte Rekdal å starte med to spisser for første gang siden han kom til klubben. Han har siden han tok over fortsatt med 4-3-3 som også var Mark Dempseys foretrukne tallkombin­asjon.

– MANGE PLUSSER

Før forrige kamp hadde laget knapt øvd på det nye systemet, men Rekdal sier seg godt fornøyd med det han fikk se.

– Det er noen minuser, men det er mange plusser. Så får vi se om vi bruker det flere ganger. Det gikk veldig lang tid før Strømsgods­et klarte å slå innlegg på oss, noe som er en av deres styrker. Vi klarte å kneble dem på omtrent alt de er gode på, saerlig i første omgang, sier Rekdal, som er kjent for å legge opp taktikk etter motstander.

Med tre forsvarssp­illere gir man også mer rom for at offensive backer som Elliot Käck og Eirik Wichne kan bidra mer offensivt, noe som er avgjørende i Starts nye formasjon.

– Man står mer robust. Vi opplevde for eksempel i Bergen mot Brann at vi var for åpne. Her har du alltid en forsvarssp­iller naer deg, og vi får oftere to mot én defensivt. Det hjelper, sier Rekdal.

HAR IKKE BESTEMT SEG

Mandag kommer Odd på besøk til Sparebanke­n Sør Arena, også det et lag som spiller 4-3-3. Start-trener Rekdal sier han fortsatt ikke har bestemt seg for hvordan laget skal spille mot Dag-eilev Fagermos menn, og at han heller ikke ønsker å ha en fast formasjon å gå etter.

– Hadde vi hatt en sesongoppk­jøring på oss kunne vi lagt en plan, og så hatt en plan B og C. Nå må vi til hver kamp legge en plan som gir oss best mulig sjanse til å vinne, sier Rekdal.

Starts midtstoppe­r Simon Larsen sier seg enig i at formasjone­n fungerte bra mot Strømsgods­et.

– Når vi får den til spiller vi veldig bra. Da er vi bedre med ballen og får til å skape ting selv. Det blir veldig solid, spesielt når vi møter lag som spiller 4-3-3 som ruller mye ut på kantene og slår innlegg. I andre omgang mot Godset ble vi litt for lave og fikk ikke nok pauser i spillet, men alt i alt var det positivt, sier Larsen.

Backen Eirik Wichne måtte se tre kamper fra benken fra start før han igjen var tilbake mot Strømsgods­et, og er ikke i tvil om at den nye formasjone­n er gode nyheter for ham selv og kollega Elliot Käck.

– Det passer oss som spillere fint. Men vi og resten av laget har nesten ikke øvd på det, så vi har mye å jobbe med, sier Wichne.

SYKDOM

Trolig blir det drilling av formasjon og lag mot Odd fredag og lørdag. I tillegg til valg av formasjon er et av spørsmålen­e om Simon Larsen og Adnan Hadzic rekker kampen mandag. Begge har vaert borte noen dager med omgangssyk­e.

– Antakelig er de ganske kjapt i trening igjen, men man vet aldri med slike ting. Og så får vi krysse fingrene for at ikke flere blir syke sier Rekdal, som bekrefter at unge Hadzic (19) er en kandidat til å gå på plassen til Afeez Aremu, som er suspendert mot Odd.

Start-spiller, om 3-5-2-formasjone­n

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL/BILDBYRÅN NORWAY ?? Start-spillerne jubler for scoring mot Strømsgods­et forrige helg. Dette var første gang Start spilte i 3-5-2-formasjon.
FOTO: FREDRIK VARFJELL/BILDBYRÅN NORWAY Start-spillerne jubler for scoring mot Strømsgods­et forrige helg. Dette var første gang Start spilte i 3-5-2-formasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway