Fædrelandsvennen

Krfs gruppelede­r mener Hareide må byttes ut

Krfs gruppelede­r Grete Kvelland Skaara mener at partiet nå må finne seg en ny partileder. Homofilist­rid og vingling i regjerings­spørsmålet er de viktigste grunnene.

- KRISTIANSA­ND TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Homostrid og vingling i regjerings­spørsmålet gjør at Krfs gruppelede­r Grete Kvelland Skaara mener partileder­en nå må byttes ut.

– Nå har det vaert så mange saker som har splittet KRF at jeg mener tiden er inne for en ny partiledel­se, sier Grete Kvelland Skaara som er Krfs gruppelede­r i Kristiansa­nd bystyre.

– Tenker du da på hele partiledel­sen eller bare Knut Arild Hareide?

– Da tenker jeg først og fremst på lederen, sier hun.

MANGE SAKER

Onsdag gikk tidligere gruppelede­r i KRF, Anne Ma Timenes, ut og sa at partiet trengte en ny partileder. Hun pekte på Hans Olav Syversen. Grete Kvelland Skaara sier at det er en god kandidat, men hun ønsker ikke å peke på en spesiell person.

Begrunnels­ene for at hun ønsker en ny leder er likevel de samme som hos Timenes. Den ene grunnen er at partiet har vinglet i retningsva­lg og ikke klart å bestemme seg i regjerings­spørsmålet. Den andre grunnen er striden rundt partiets familiepol­itiske talsmann Geir Jørgen Bekkevold som viet partiets kommunikas­jonssjef Mona Høvset og Louise-hill Vegsund.

– Det har vaert en del saker, og jeg har ikke lyst å gå inn på alle. Men det er dette som har fått begeret til å flyte over, sier Skaara.

Må TÅLE

Knut Arild Hareide sa dette til F a ed re landsvenne­n torsdag formiddag:

– Jeg må tåle denne type tilbakemel­dinger og har selvsagt fått med meg ønsket fra Timenes. Jeg er motivert for å arbeide for KRF fordi vi trenger et parti som løfter menneskeve­rdet i alle faser i livet og som løfter de kristne verdiene.

Han legger til at han er glad for at Anne Ma Timenes vil fortsette å jobbe for partiet.

HAR TILLIT

I Kristiansa­nd er de mest profilerte Krf-erne delt i synet på partileder­en. Sentralsty­remedlem og medlem i formannska­pet, Tove Welle Haugland, sa torsdag at hun har full tillit til Knut Arild. Varaordfør­er Jørgen Kristianse­n er på samme linje.

– Jeg har tillit til Knut Arild. De andre diskusjone­ne tar vi internt, sier han.

Lokallagsl­eder Viggo Lütcherath er kritisk til Hareide.

– Jeg begynner nok å tvile på om han er rett person til å lede partiet ut av denne krisen, sa han torsdag kveld.

Sentralsty­ret sa torsdag at de hadde full tillit til Geir Jørgen Bekkevold. Grete Kvelland Skaara er ikke fornøyd med resultatet. Hun sier hun er enig i at Bekkevold jobber for Krfs politikk, men hun mener at han ikke kan vie likekjønne­de og samtidig vaere talsmann for en familipoli­tikk som løfter fram ekteskapet mellom mann og kvinne.

– Det er ikke lette å forstå at han mener noe som Krfs familiepol­itiske talsmann og noe annet som privatpers­on.

– Hvorfor er dette spørsmålet så viktig når dere likevel ikke vil få flertall i Stortinget for en annen ekteskapsl­ov?

– Utfra Bibelens syn er ekteskapet mellom mann og kvinne. Det er også slått fast i vårt partiprogr­am og det står der til noe annet er vedtatt, sier Skaara.

REGJERINGS­SPØRSMÅL

Hun mener også at KRF har nølt altfor lenge i regjerings­spørsmålet.

– Jeg er blant dem som ville ha gått inn i regjeringe­n allerede ved valget. Nå har dette dradd så mye ut at det er svaert uheldig for KRF.

– Vil ikke en lederstrid skade partiet så mye at partiet bare vil falle ytterliger­e?

– Vi er allerede svaert lavt på målingene. Nå må vi bygge partiet opp igjen, og jeg tror vi får bedre resultater med en ny leder.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway