Fædrelandsvennen

I dag flagger vi for de modige. For de som tok støyten ved å gå foran.

Birgit Amalie Nilssen, teatersjef

- BIRGIT AMALIE NILSSEN, teatersjef Kilden teater

Flaggene våre blafrer i vinden. De har den friheten alle mennesker fortjener.

Idag kan Lise holde kjaeresten sin, Lena, i hånden på åpen gate for første gang.

I dag kan Morten se at når han endelig en gang våger å fortelle venner, familie og menighet hvem han egentlig er, vil han ikke stå alene.

I dag kan Knut kjenne at selv om det er skummelt å vaere kvinne fanget i en manns kropp, finnes det folk som har kvistet løype og kan vise vei til et sannere liv.

I dag flagger vi for homofile organister som har mistet jobben. For barn som gråter seg i søvn etter å ha blitt fortalt at tankene deres er syndige. For par som har blitt nektet å gifte seg. For sangere som har blitt nektet å synge. Dansere som er blitt nektet å danse. Prester og imamer som er blitt nektet å tro. For elskere som har blitt nektet å elske. For mennesker som er blitt nektet å leve. I dag flagger vi for de modige. For de som tok støyten ved å gå foran. Som kjempet for at det selvfølgel­ige skulle bli selvfølgel­ig. Det vakre vakkert. Det naturlige naturlig. For de som sloss for at kjaerlighe­t skulle få lov å vaere kjaerlighe­t, og frihet virkelig frihet. Og vi flagger for dem som fremdeles kjemper denne kampen i egne liv hvert våkne sekund.

Vi flagger for dem som våkner utslitt av sine egne tanker. For dem som er i ferd med å miste håpet. For dem som tror det ikke finnes en plass for dem.

Slik de er. I dag viser flaggene våre, at det gjør det. Det finnes en plass. Det finnes en plass på Sørlandet.

I dag flagger vi for alle som trues til taushet. For alle som ikke kan vaere med fordi det ville vaert for farlig for dem. Og selv om de ikke vet det, flagger vi også for dem som truer. For menneskene som føler seg så små at de heller vil begrense andres liv, enn å møte sin egen frykt.

Flaggene våre blafrer i vinden. De har den friheten alle mennesker fortjener. I dag vaier regnbuen for alle som forfølges, fengsles, tortureres og drepes for å elske. Og den vaier for å åpne øynene til alle som tror at frihet kan vinnes gjennom undertrykk­else.

Vi flagger for forandring. For at det er lov å innse at en har tatt feil. Individer utvikler seg. Samfunn utvikler seg. Sammen utvikler vi et oss med rom og respekt for alle som vil leve i fredelig frihet.

I dag flagger vi for kjaerlighe­ten. Vi flagger for en Gud som skapte oss med hjerner for at vi skal tenke selv, med hjerter for at vi skal elske, og med armer for at vi skal verne om dem som trenger det.

I dag flagger vi for Sørlandet. For små og store. Modige og redde. Med og uten merkelappe­r.

Sørlandet er regnbuen, og i dag bruker vi alle fargene.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Sørlandet er regnbuen, og i dag bruker vi alle fargene, skriver artikkelfo­rfatteren.
FOTO: NTB SCANPIX Sørlandet er regnbuen, og i dag bruker vi alle fargene, skriver artikkelfo­rfatteren.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway