Fædrelandsvennen

– Over en kubikk er skylt ut

- HENRIK IHME

Her er hullet under bakken som kunne fått Marviksvei­en til å rase ut.

– Jeg er glad for at det ikke har forsvunnet mer under her, for her kunne et synkehull ha utviklet seg fort, sier Kjell Einar Liene i Ingeniørve­senet i Kristiansa­nd.

Det var mandag at kommunen oppdaget et stort hulrom under veibanen i Marviksvei­en. Veien blir gravd opp rundt Marviksvei­en nummer 38 når området skal repareres i helga.

– Røret har smuldret helt bort, og ettersom det holder på å utvikle seg et synkehull, gikk vi ned for å verifisere. Da så vi at vi måtte ta fatt som fort som bare mulig, sier Liene.

Som bildene viser ender røret ut i et stort hull under bakken. Bildene er fra film tatt i kummen mot hullet.

Liene forteller at det er godt over en kubikkmete­r med masse som er skylt ut med vannet gjennom rørene, som er laget av betong og lagt ned på 1950- eller 60-tallet.

Det tilsvarer over 1000 liter med masse som har forsvunnet.

– Vi er livredde for at slike hull skal oppstå og at noen skal kjøre ut i det, sier Liene, med det store synkehulle­t som oppsto i Vestre Strandgate friskt i minne.

Der unngikk heldigvis noen å kjøre ut i hullet.

Om hulrommet i Marviksvei­en sier han at rørene akkurat der er ødelagt, og at ledningsne­ttet videre er gammelt og dårlig.

– Det er en gammel, steinsatt kum vi må skifte. I Kvadrature­n er vi godt i gang med å skifte ut rørene, men gamle områder som Lund har mye gammelt, og der vil ting som dette kunne oppstå.

– Når vaeret har vaert så tørt over tid, så er vi bekymret for at mye nedbør vil føre til at rørene kollapser. Vi oppfordrer folk til å melde ifra til oss om de kommer over hull i veien, sier han, og legger til at Ingeniørve­senet stadig må ut å fylle mindre hull.

 ?? FOTO: INGENIØRVE­SENET I KRISTIANSA­ND ?? Godt over 1000 liter med masse har forsvunnet fra under Marviksvei­en.
FOTO: INGENIØRVE­SENET I KRISTIANSA­ND Godt over 1000 liter med masse har forsvunnet fra under Marviksvei­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway