Fædrelandsvennen

– Det er ingen lederdisku­sjon i KRF

- TONE SANDBERG

– Det er veldig viktig å presisere at det er ingen lederdisku­sjon i KRF overhodet, sier fylkessekr­etaer i Agder KRF, Jorunn Gleditsch Lossius.

Gleditsch Lossius er også varaordfør­er i Lillesand og vararepres­entant til Stortinget, og kommentere­r Anne Ma Timenes’ krav om at partileder Knut Arild Hareide må gå slik:

– Det er et soloutspil­l som uttrykker en frustrasjo­n sikkert mange deler, men vi har altså ingen lederdisku­sjon i partiet nå, sier hun til F a ed re landsvenne­n.

Selv uttrykker hun full tillit til Hareide, og slutter sg til sentralsty­rets støtte til Geir Jørgen Bekkevold.

23 UTMELDINGE­R

– Nå må vi komme oss videre, og ta protester og reaksjoner innad i partiet, sier hun.

Samtidig støtter hun sentralsty­rets selvkritik­k i håndtering­en av homovigsel-saken:

– Sentralsty­ret uttrykte bekymring over at de undervur- derte sprengkraf­ten i saken og at den ga inntrykk av endret politikk, og det er jo saerlig det medlemmene på sørvestlan­det har respondert på, sier hun.

Hittil har Agder KRF, som teller om lag 2800 medlemmer, fått 23 utmeldinge­r av politiske årsaker og seks innmelding­er siden saken eksplodert­e i mediene.

– Politiske årsaker er både Bekkevold-saken, men også spørsmålet om veivalg, sier Gleditsch Lossius.

– Når det gjelder innmelding­ene, går det motsatt vei, der flertallet mener Knut Arild Hareide står for en positiv håndtering, sier hun.

NOVEMBER

Mens homovigsel-saken kom plutselig, har det uavklarte spørsmålet om politisk veivalg ridd partiet som en mare i halvannet år. Og en avklaring kommer neppe med det første:

– Nå er det satt opp en tidsplan som det er viktig at vi følger, så vet vi mer i november, sier Jorunn Gleditsch Lossius.

Om hun selv ønsker at partiet skal slutte seg til høyre- eller venstresid­en i norsk politikk, vil hun ikke ut med nå:

– Jeg har mine tanker, men enn så lenge spiller jeg dem inn i interne prosesser, sier hun.

Sentralt har KRF drøye 24.000 medlemmer, og hittil er det registrert at 82 har meldt seg ut av politiske årsaker.

– Men det er også kommet 30 innmelding­er de siste dagene, opplyser kommunikas­jons rådgiver Dag A.F edøy.

– Det er fortsatt bevegelse, men medlemskon­toret er for tiden ikke bemannet på grunn av ferie og konferanse­r, så vi har ikke kvalitetss­ikret alle tallene, understrek­er han.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? – Anne Ma Timenes’ krav er et soloutspil­l som uttrykker en frustrasjo­n sikker mange deler, sier Jorunn Gleditsch Lossius. Her i samtale ned Kristiansa­nds varaordfør­er Jørgen Kristianse­n ved en tidligere anledning.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND – Anne Ma Timenes’ krav er et soloutspil­l som uttrykker en frustrasjo­n sikker mange deler, sier Jorunn Gleditsch Lossius. Her i samtale ned Kristiansa­nds varaordfør­er Jørgen Kristianse­n ved en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway