Fædrelandsvennen

Kristne må ta kampen for skeives rettighete­r

- INGVILD YRKE leder i Kristiansa­nd kristelige studentfor­bund

Vi i Kristiansa­nd kristelige studentfor­bund tror på en frigjørend­e Gud som gjennom Jesu radikale kjaerlighe­t laerer oss å kjempe for likeverd, uavhengig av kjønn og seksualite­t. Derfor deltar vi på Skeive Sørlandsda­ger.

●●Alt for ofte hører vi historier om mennesker som blir utstøtt fra kristne miljøer på grunn av seksuell legning. Vi møter stadig folk som kvier seg for å delta i det kristne fellesskap­et og leve ut sin tro, redde for å bli avvist på grunn av sin legning. For dessverre velger mange menigheter, organisasj­oner, arbeidspla­sser eller familier – bevisst eller ubevisst – utfrysning og frykt framfor kjaerlighe­t og forståelse i møte skeive mennesker.

Ingen fortjener en slik behandling. Om ikke alle føler at de hører hjemme innenfor samfunnets eksisteren­de kjønnsnorm­er, skal de uansett føle seg hjemme i kirka og i det kristne fellesskap­et. Vi som kristne har et ekstra ansvar for å handle slik at alle føler seg inkludert og forstått. Vi har et ansvar for å vedlikehol­de et mangfoldig fellesskap av troende, og møte mennesker slik Jesus selv gjorde det: lyttende og forståelse­sfulle, men samtidig strenge i møte med urettferdi­ghet.

Med dette i tankene, og stadig inspirert av Guds radikale budskap om kjaerlighe­t og nåde, har vi i Norges kristelige studentfor­bund i mer enn 40 år vaert en front i kampen for Lhbt-personers plass og rettighete­r i kirke og samfunn. Det skal vi fortsette med.

Nå vil vi utfordre andre kristne organisasj­oner, menigheter og enkeltpers­oner til å ta del i Skeive Sørlandsda­ger, som er en viktig feiring av kjønns- og seksualite­tsmangfold. Vi forventer at kristne miljøer skal preges av aksept og inkluderin­g. For alle, uansett. Og vi ønsker alle velkommen til å delta i dialogen om hvordan kirka og kristne miljøer kan bli enda bedre på å fremme likeverd og kjaerlighe­t.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway