Fædrelandsvennen

Grimstad-par vant nytt Nm-gull

- TEKST: MORTEN JENSEN, Norges Seilforbun­d

Ekteparet Kamilla og August Austefjord ble sist helg norgesmest­re i Grimstadjo­lle for andre år på rad.

Da August (21) og Kamilla Austefjord (19) fra Grimstad Seilforeni­ng vant NM i Grimstadjo­lle i 2017, var det overrasken­de i en klasse som i stor grad har vaert dominert av «gamle travere» siden den ble Nm-klasse i 1993. At August og Kamilla vant i år igjen, var ikke fullt så overrasken­de, for August har i mellomtide­n markert seg på flere regattaban­er og i andre klasser – blant annet i seilsports­ligaen.

Nm-gull nummer to betyr at det er i ferd med å skje et lite generasjon­sskifte i Grimstadjo­lle, for nok en gang måtte Georgios Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm (Grimstad), som til sammen har ni Nm-gullmedalj­er, se seg slått. Som i fjor måtte de se seg slått av August og Kamilla Austefjord.

Det måtte også en annen veteran i klassen, Bjarne Kristensen fra Grimstad, som for anledninge­n seilte sammen med Bård Saethre fra Brevik, gjøre. De tok bronsemeda­ljene.

Mesterskap­et åpnet friskt. Sjøen gikk hvit ute på Groosefjor­den og regattasje­f Knut Frode Pedersen i Grimstad Seilforeni­ng valgte å utsette starten fire timer i påvente og tro på at varselet om løyende vind, skulle slå til.

– Da flåten dro ut på fjorden rundt kl 14.30, var det fremdeles røffe forhold for de gamle båtene med kast opp mot 20 sekundmete­r og bølger som slo inn over de lave baugene og fribordene og fort kunne truet med å fylle cockpit. God seiling gjorde at ingen båter fikk skader, skriver Grimstad Seilforeni­ng i en rapport fra Nm-et.

Varselet slo til, for etter første kryss i 1. seilas roet vinden seg og løyet til fire–fem m/sek.

To seilaser ble gjennomfør­t og Georgios Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm vant begge. Det lå med andre ord an til at veteranene skulle forsvare skansen.

Dagen etter var vinden enda lettere, fra to til fire m/sek, og da var det August og Kamilla Austefjord som trivdes best. Men to seire og to andreplass­ser mot Nikoltsis/ljungstrøm­s ene seier, to 3. plasser og en 5. plass holdt det til nytt Nm-gull med ett poengs margin.

 ?? FOTO: GRIMSTAD SEILFORENI­NG ?? August og Kamilla Austefjord fra Grimstad Seilforeni­ng vant NM i Grimstadjo­lle med ett poengs margin foran klubbkamer­atene Georgios Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm.
FOTO: GRIMSTAD SEILFORENI­NG August og Kamilla Austefjord fra Grimstad Seilforeni­ng vant NM i Grimstadjo­lle med ett poengs margin foran klubbkamer­atene Georgios Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway