Fædrelandsvennen

AK28 med kruttsterk cupseier

- TEKST: SILJE GUMPEN, AK28

Det nyopprykke­de 2. divisjonsl­aget AK28 slo 1. divisjonsl­aget Ålgård ut av NM.

Ak-jentene jublet uhemmet etter onsdagens 32–29-seier over gjestene fra Rogaland.

I fjor møtte håndballda­mene i AK28 norgestopp­en i andre Nmrunde. Kampen mot Vipers endte som forventet med tap, men spillerne gikk fra kampen mange erfaringer rikere. Siden sist NM har AK rykket opp til 2. divisjon, etter en eksemplari­sk og naermest feilfri sesong. I hele sommer har de jobbet hardt mot ny sesong, ny divisjon og tøffere motstander­e.

Dette viste seg tydelig på parketten i 2. runde NM mot Ålgård på onsdag. Kampen i seg selv startet hardt, men både vertene og bortelaget klarte å holde intensitet­en oppe. I 60 lange minutter var det få svakhetste­gn å finne hos noen av lagene. Damene i rødt ledet store deler av kampen med et par mål, men mot midten av 2. omgang og etter et par feil fra hjemmelage­t ble de brått tatt igjen av Ålgård, til bortesuppo­rternes store jubel.

Ålgård var før kampen unektelig favoritten som nyopprykke­de til 1. divisjon. Også de har en imponerend­e sesong bak seg, og har jobbet hardt mot sesongstar­t i 1. divisjon.

Mot sluttminut­tene i onsdagens Nm-kamp sto flere spillere på hjemmelage­t fram. Den nye bakspiller­en på Ak28-laget, Ida Marie Lerøy, fant smutthull i forsvaret ingen andre så, og hamret inn et par svaert viktige mål for damene i rødt. Også veteranen Therese Fuglestad og ving Line Frustøl sto for et par av de helt avgjørende scoringene. Charlotte Markham satte samtlige skudd fra 7-meter og keeper Kjersti Milde reddet siste sjanse for Ålgård å snu resultatet. Dermed var kampen avgjort.

Allerede 5. september går 3. Nm-runde for hjemmelage­t, denne gangen mot vinneren av kampen mellom eliteserie­laget Tertnes og 2. divisjonsl­aget Os. AK28 har startet forberedel­sene mot neste Nm-kamp, som igjen holdes i Gimlehalle­n, og håper på ny publikumre­kord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway