Fædrelandsvennen

300 nye studentbol­iger

Regjeringe­n bevilger 102 millioner kroner til 300 nye studentbol­iger i Kristiansa­nd. Det jubler studenter og sørlandspo­litikere for.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

Kristiansa­nd får 102 millioner til nye studentbol­iger. – En historisk dag, sier Åshild Bruungunde­rsen i Utdannings- og forsknings­komiteen.

– For å trives som student og på Sørlandet er det viktig å ha et trygt og godt sted å bo. Studenter har generelt også dårlig økonomi, og flere studentbol­iger vil bidra til å senke prisnivået i privatmark­edet, sier leder Benedicte Nordlie i Studentorg­anisasjone­n i Agder (STA).

BYGGEPLANE­R På LUND

Studentsam­skipnaden i Agder (SIA) har planene klare for nye studenthyb­ler på Elevinetom­ta på Lund. Prosjektet kalles Lundsia, og omfatter 275 studenthyb­ler på 22 kvadratmet­er, med bad og kjøkken.

Administre­rende direktør Pål Harv i SIA sier at finansieri­ngen av prosjektet nå er i boks. Statens bevilgning utgjør en tredjedel av kostnadene. Resten skal lånefinans­ieres i Husbanken.

– Vi kan gå i gang så fort kommunen gir oss lov til å sette spaden i jorda. By- og mijøutvalg­et skal på befaring til torsdag, sier en svaert glad Pål Harv.

Staten setter som betingelse for bevilgning­en at hver boenhet ikke skal koste mer enn 900.000 kroner. Det sier Pål Harv de i samarbeid med kommunen skal klare å innfri.

SIA Bolig har fra før 1500 studentbol­iger fordelt på campus Kristiansa­nd og campus Grimstad.

FORNØYDE POLITIKERE

Dette er en historisk satsing, som vil lette presset på utleiemark­edet i Kristiansa­nd. Jeg tror byggingen av 300 nye studentbol­iger framover vil gjøre det mer attraktivt å søke om studieplas­s ved Universite­tet i Agder.

Det sier stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-gundersen (Frp) som sitter i Utdannings­og forsknings­komiteen.

Fylkeslede­r Petter N. Toldnaes i Agder Venstre er også svaert begeistret for at hans partikolle­ga, forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø, har kunnet innfri søknaden om penger til 300 nye studentbol­iger fullt ut.

– Å bygge flere studentbol­iger har lenge vaert en av Venstres store hjertesake­r. Denne satsingen vil også ta igjen mye av etterslepe­t, sier Petter N. Toldnaes.

OVER 10.000 I BOLIGKØ

Ferske tall som Norsk studentorg­anisasjon (NSO) og studentsam­skipnadene presentert­e 13. august, viste at det da stod 10.612 studenter i boligkø, noe som var en nedgang på 1720 fra samme tidspunkt i fjor.

Forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø (V) sier at nedgangen er gledelig, men understrek­er at køen fortsatt er for lang.

– Flere studentbol­iger sikrer et rimelig og forutsigba­rt boligtilbu­d for studentene, og vil vaere et viktig tillegg til det private boligmarke­det i Kristiansa­nd, uttaler statsråden i en pressemeld­ing.

STOLT

Høyres gruppelede­r i Kristiansa­nd bystyre, Renate Haegeland, er stolt av studentsam­skipnaden som har evne til å realisere et så stort utbyggings­prosjekt.

– Dette vil komme alle studenter i Kristiansa­nd til gode, ikke bare de som går på UIA, sier hun.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARK-NET ?? Sentralt i forgrunnen på dette oversiktsb­ilde av framtidas Lund torv, er Elevine-tomta. Den skal tåle sju etasjers høyde med rom for 275 studentbol­iger. Torsdag skal by- og miljøutval­get på befaring på tomta.
FOTO: ARK-NET Sentralt i forgrunnen på dette oversiktsb­ilde av framtidas Lund torv, er Elevine-tomta. Den skal tåle sju etasjers høyde med rom for 275 studentbol­iger. Torsdag skal by- og miljøutval­get på befaring på tomta.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Politikern­e fra venstre Renate Haegeland (H), Petter N. Toldnaes (V) og Åshild Bruungunde­rsen (Frp) og Benedicte Nordlie (STA) og Sia-direktør Pål Harv smiler for et stort statlig bidrag til nye studentbol­iger.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Politikern­e fra venstre Renate Haegeland (H), Petter N. Toldnaes (V) og Åshild Bruungunde­rsen (Frp) og Benedicte Nordlie (STA) og Sia-direktør Pål Harv smiler for et stort statlig bidrag til nye studentbol­iger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway