Fædrelandsvennen

Klagde på voldtekthe­nleggelse – nå er 39åring dømt

-

En 39-åring er dømt til tre års fengsel for voldtekt. Han må også ut med 120.000 kroner i erstatning dersom dommen blir stående.

Forholdet skjedde for to år siden, og saken ble først henlagt av statsadvok­aten. Den fornaermed­e Listerkvin­nen klagde og Riksadvoka­ten omgjorde avgjørelse­n.

Ifølge dommen fra Lister tingrett fant voldtekten sted hjemme hos kvinnen. Den tiltalte 39-åringen hadde blitt med hjem etter en bytur. Hennes forklaring er at hun sovnet på sofaen og våknet av at hun ble utsatt for overgrepet som ikke innebar samleie.

«Fornaermed­e ble veldig redd når hun våknet og forsto hva som skjedde», heter det i dommen.

Det beskrives videre at hun ba 39-åringen om å stoppe, men at han ga seg først etter en stund.

«Hun ble paralysert og greide ikke å tenke rasjonelt, men var bevisst på å vaere «rolig, snill og hyggelig» slik at hun fikk han til å gå», heter det i dommen.

Dagen etter oppsøkte hun voldtektsm­ottaket, der hun ble undersøkt. Noen dager seinere møtte hun også opp hos politiet.

«Hun opplevde møtet med politiet som belastende og etter oppfordrin­g om å tenke seg godt om, valgte hun å anmelde forholdet ...», heter det i dommen.

39-åringen nekter straffskyl­d, og i retten hevdet han at det ikke hadde foregått noe seksuelt mellom dem og at begge sovnet på sofaen. I sin politifork­laring har han imidlertid forklart at de forsøkte «å rote» litt, men at han respektert­e at hun ikke ønsket å gå videre.

 ?? FOTO: ANETTE OS ?? Det er Lister tingrett som har dømt mannen.
FOTO: ANETTE OS Det er Lister tingrett som har dømt mannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway