Fædrelandsvennen

Får beklagelse fra politiet

- TORBJØRN WITZØE

Politiet beklager at de ansatte ved Sirdalshei­men ikke fikk hjelp da en ruset og aggressiv person i sommer tok seg inn på institusjo­nen.

– Det er flott at politimest­eren tar selvkritik­k og ser at det er et forbedring­spotensial. Heldigvis kom ingen til fysisk skade ved denne hendelsen, men det var selvsagt en belastning for de ansatte ved sykehjemme­t, sier ordfører Thor Jørgen Tjørhom i Sirdal.

Hendelsen, som først ble omtalt i lokalavise­n Agder, skjedde 15. juli. De ansatte ved Sirdalshei­men tok flere ganger kontakt med operasjons­sentralen i Sør-vest politidist­rikt for å få fjernet en ruset person som hadde tatt seg inn på institusjo­nen. Mannen opptrådte truende og stjal også legemidler. På et tidspunkt måtte to ansatte holde mannen nede med makt.

Agder skriver at en lege som var til stede konkludert­e med at dette ikke var et oppdrag for helsevesen­et, noe operasjons­sentralen sa seg enig i. Sør-vest politidist­rikt, som Sirdal er en del av, hadde likevel ingen ledige patruljer å sende.

– EN FEILVURDER­ING

Etter at Sirdal kommune formelt klaget på den manglende bistanden fra politiet, har politimest­er Hans Vik i Sør-vest politidist­rikt beklaget og sagt at det var en feilvurder­ing av operasjons­sentralen å ikke sende en patrulje. Bygdas eget lensmannsk­ontor holdt sommersten­gt, og naermeste patrulje befant seg i Sokndal. Den patruljen var imidlertid opptatt med å håndtere en trusselsit­uasjon med en psykisk ustabil person med kniv.

VI FORFØLGE SAKEN

– Vi kommer til å ta opp den manglende bistanden i politiråde­t. Det kan ikke vaere slik at innbyggern­e i kommunen ikke kan vaere trygge på at de vil få hjelp fra politiet når det er behov for det, sier Thor Jørgen Tjørhom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway