Fædrelandsvennen

Naert familiemed­lem siktet for bedrageri av betydelige verdier

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

En kvinne i naer familie med tidligere bruktbilse­lger Geir Egil Olsen er siktet for en rekke forhold, blant annet gjentatte grove lånebedrag­erier. Kvinnen var ansatt i konkursram­mede Olsen Bil AS.

– Politiet kan bekrefte at det foreligger siktelse på enda en tidligere ansatt i Olsen Bil AS. Vedkommend­e er siktet for flere forhold, deriblant gjentatte grove lånebedrag­erier, flere tilfeller av dokumentfa­lsk og uriktig forklaring til offentlig myndighet, opplyser politiadvo­kat Geir Magne Søfteland.

Den omfattende etterforsk­ningen mot skandalefi­rmaet fra Grimstad pågår fortsatt. En rettssak mot mannen som står bak det hele vil trolig finne sted på nyåret.

16 PERSONER ETTERFORSK­ET

Men Geir Egil Olsen har dratt med seg flere i fallet. Til sammen har politiet etterforsk­et 16 personer for å ha lurt til seg over ti millioner kroner fra ulike finansinst­itusjoner sammen med Olsen. Blant disse var ansatte og andre naerståend­e. Pengene gikk inn i driften av bruktbilfi­rmaet.

Fra før har Faedreland­svennen omtalt at et kvinnelig familiemed­lem av Geir Egil Olsen er siktet for lånebedrag­eri. Nå er det klart at en annen kvinne i naer familie med ham er siktet etter samme lovparagra­f. Hun jobbet selv i bedriften.

Søfteland sier lånebedrag­eriene kvinnen er siktet for samlet sett gjelder «betydelige verdier».

– Dette gjelder lån der vedkommend­e har stått som låntaker knyttet til kjøp av biler i eget navn, samt at vedkommend­e har hatt en medvirkend­e rolle når andre ansatte har tatt opp lån, sier politiadvo­katen.

– FORFALSKET LØNNSDOKUM­ENTASJON

Kvinnen er også siktet for dokumentfa­lsk av lønnsdokum­entasjon til ansatte i forbindels­e med deres lån. Videre er hun siktet for å ha løyet for namsmannen ved begjaering av tvangsdekn­ing før konkursen i bruktbilfi­rmaet seinhøsten 2016.

Forsvarer Christian Flemmen Johansen har så langt ikke kommentert siktelsen eller hvordan kvinnen stiller seg til spørsmål om straffskyl­d.

FIKTIVE BILKJØP

Bruktbilfo­rhandler Geir Egil Olsen drev i mange år stort på kjøp- te opp bilvrak fra forsikring­sbransjen, fikse dem opp og selge dem videre til kunder over hele landet.

For å skaffe kapital til oppussinge­n, skal han for en kort periode ha overført eierskapet til kondemnert­e biler til ansatte og andre naerståend­e. De tok opp lån med sikkerhet i form av salgspant i bilen.

Låntakerne sa ikke noe om at det var Olsen som var den reelle låntakeren og at det som ble oppført som egenkapita­l ved det fiktive bilkjøpet ikke var betalt.

En tidligere bilmekanik­er ble for kort tid siden den første som er dømt for lånebedrag­eri i saken. Han nektet for å lurt til seg 1,6 millioner kroner for egen vinning, men ble ikke trodd og må sju måneder i fengsel dersom dommen blir stående.

Det er så langt tatt ut tiltale mot to andre tidligere ansatte for lånebedrag­eri. Begge må møte i Aust-agder tingrett seinere i høst.

Geir Egil Olsen nekter straffskyl­d for alt han er siktet for, som blant annet er grov korrupsjon, grovt bedrageri og heleri.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS ?? Geir Egil Olsen har dratt med seg en rekke personer i fallet, blant annet to kvinnelige familiemed­lemmer.
FOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS Geir Egil Olsen har dratt med seg en rekke personer i fallet, blant annet to kvinnelige familiemed­lemmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway