Fædrelandsvennen

Må sperre E 39 for å fikse synkehull

- MARI HORVE REITE

I helgen ble et synkehull i Marviksvei­en fikset. Nå skal et nytt synkehull på E 39 til pers.

– Det er en ny kum med dårlig utforming. Det lekker masse ned, på samme måte som med den på Lund, opplyser driftslede­r Kjell Einar Liane, i vann- og avløpavdel­ingen, til Faedreland­svennen.

For å få fikset dette kommer det et firma fra Bergen som skal støpe opp den gamle kummen slik at man får en slutt på lekkasjen.

Kummen det er snakk om ligger cirka 100 til 150 meter fra rundkjørin­gen til Hellemyr.

– Den ene kjørebanen vil bli sperret mens arbeidet pågår. Det vil derfor vaere manuell dirigering på stedet, forteller Liane.

Akkurat når det kommer til å skje er han litt mer usikker på, men det blir på nattestid tidlig i denne uka.

SMERTEFRIT­T På LUND

Forhåpentl­igvis går arbeidet like smertefrit­t som det gjorde i Marviksvei­en i helga.

– Der gikk det over all forventnin­g. Vi fryktet jo at beboerne i området skulle mistet nattesøvne­n, men det var mye mindre kabler i bakken enn vi trodde. Arbeidet gikk smertefrit­t for seg, sier han.

Og benytter samtidig anledninge­n til å skryte av det nye firmaet de har fått til å ta seg av slike hull.

– De er virkelig gode på dette, så i stedet for å grave opp og skifte de gamle betongledn­ingene har vi nå et firma som kan rehabilite­re disse innenfra. Det har gjort livet veldig mye lettere for oss, forklarer driftslede­ren.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? I helgen ble et synkehull i Marviksvei­en fikset uten problemer. Nå starter arbeidet med et annet. Denne gangen på E 39.
FOTO: KJARTAN BJELLAND I helgen ble et synkehull i Marviksvei­en fikset uten problemer. Nå starter arbeidet med et annet. Denne gangen på E 39.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway