Fædrelandsvennen

Solbergs advarsel

- THOR KREFTING NISSEN,

Lederen i Faedreland­svennen skriver den 16/8 at E. Solberg heller burde roses enn kritiseres for å ta en debatt om hvordan vi kan oppretthol­de velferdsni­vået uten å øke arbeidstid­en.

●●Lederen nevner lavere oljeinntek­ter og flere eldre som de største utfordring­ene, men man må spørre seg om disse er de viktigste. Man bør begynne med å kutte ut sløsingen i Forsvaret og annullere kjøpet av F-35, kutte ut kontantstø­tten og redusere sykelønnen til 70 % første dag, 80 % 2. dag og 90 % 3. dag og deretter 100 %.

Man må selvfølgel­ig arbeide for å få flest mulig i arbeide på heltid, også innvandrer­e, og i den sammenheng bør man vurdere om skattelett­elsene har hatt en positiv effekt på sysselsett­ingen som man bør kreve av arbeidsgiv­erne hvis ikke skattelett­elsene skal reverseres. I tillegg bør staten gå mye mer aktivt inn på eiersiden i norske virksomhet­er for å bidra til økt aktivitet og flere arbeidspla­sser uten å blande seg aktivt inn i styringen av selskapene.

Et område som staten burde gå inn i er den farmasøyti­ske industrien for å hindre utenlandsk­e oppkjøp, lage et slagkrafti­g norsk selskap og få mer kontroll over prissettin­gen av medisiner. Med regjeringe­n og Ap sitt Ja til ACER har man derimot ønsket å gjøre konkurrans­eforholden­e verre for norsk industri og bedre for industrien i EU, og dermed økt risiko for tap av arbeidspla­sser her hjemme. Både regjeringe­n og Ap er for de totalt udemokrati­ske frihandels­avtalene TISA og TTIP som vil medføre til det markedslib­eralistisk­e diktatur, og en total forvitring av demokratie­t.

Helserefor­men, Samhandlin­gsreformen, Kommuneref­ormen og Regionrefo­rmen er grunnlaget for dette markedslib­eralistisk­e diktaturet der all offentlig virksomhet skal privatiser­es og konkurrans­eutsettes. Da vil kravet om skattelett­elser fra de multinasjo­nale selskapene ytterliger­e forsterkes og lønninger og pensjoner vil bli presset nedover. Kravet vil vaere at en hver får sørge for seg selv med en privat pensjonsfo­rsikring. Antall minstepens­jonister vil øke, og vårt samfunn vil bli fattigere. Vi vil få en brutal amerikanis­ering av samfunnet hvis ikke folket våkner opp og gjør opprør.

Hverken Solberg eller Støre ønsker å snakke om TISA eller TTIP da de ikke tåler demokratie­t og dagens lys. Solbergs «såkalte « debattåpen­het er bare et pirk på overflaten når hun ikke ønsker å ta en debatt om det absolutt mest seriøse fremtidspr­oblemet, nemlig TISA og TTIP.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway