Fædrelandsvennen

Pusset opp for 20 mill – sliker det blitt

1. september åpner Teateret etter å ha blitt pusset opp for over 20 millioner kroner.

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

– Med tanke på den store jobben vi har gjort, vil jeg si at det har gått ganske raskt, sier Teaterets kunstneris­ke leder, Kjetil Nordhus.

Vi treffer ham noen dager før den offisielle åpningen 1. september. Nå er møbler og bar på plass i teaterets foajé, og to saler står helt ferdige.

200 ARRANGEMEN­TER

1. august 2016 tiltrådte Kjetil Nordhus som daglig leder i bygget. Da sa han til Faedreland­svennen at Teateret «neppe åpnet før jul».

Flere ganger har Faedreland­svennen skrevet at Teateret «snart åpner».

I mai 2017 startet ombygginge­n, og i oktober samme år meldte Nordhus i Faedreland­svennen at: «Jeg tror vi ikke skal altfor, altfor langt ut i neste år før vi kan åpne». I februar 2018 var dette blitt til «kanskje før sommeren», og for noen uker siden skrev Faedreland­svennen at huset skulle åpne 1. september.

– Nå er det noe som må gå veldig galt for at vi ikke åpner, forsikrer Kjetil Nordhus, og tar Faedreland­svennen med på en rundtur i bygget.

– Men hva skjedde? Hvorfor ble det utsatt så mange ganger?

– Da jeg ble ansatt skulle jeg gjøre tre ting. Få på plass arrangemen­ter, teste bygget med tanke på oppussinge­n, og følge oppussings­arbeidet. Siden september 2016 har vi hatt over 200 arrangemen­ter her. Den fasen bestemte vi oss for å forlenge, og det er jeg veldig glad for at vi gjorde. Det har gjort at vi har kunnet ta mange små og bedre valg, forklarer han.

NYE EIERE

En annen årsak han peker på, er at det tok tid å få på plass hvem som skulle drifte huset.

– Vi var lenge i kontakt med et miljø utenfor byen, men så ble det ikke noe av. Heldigvis fikk vi med oss Amir Shafei Fard og Christian Pilgaard, forteller Nordhus.

Fard og Pilgaard driver blant annet Klubben Selskap og Catering og gikk tidligere i år inn i det nyopprette­de Teateret AS med 66 prosent av aksjene. De øvrige 34 prosentene eies av huseierne, nemlig KNAS og Glastad Farsund AS. Amir Shafei Fard er daglig leder, mens Kjetil Nordhus har ansvar for det kunstneris­ke innholdet og er Teaterets ansikt utad.

– Har utsettelse­n ført til tap i form av arrangemen­ter som har måttet flyttes?

– Vi har hatt tre arrangemen­ter som vi har måttet flytte, og et av dem måtte vi gi en liten kompensasj­on fordi de måtte over til et dyrere lokale.

OVER 20 MILL. TIL OPPUSSING

Kjøpet av Teateret, samt oppussing, har kommet på 30 millioner kroner. Bygget er pusset opp for over 20 millioner.

For den summen har teaterets foajé blitt omgjort til et spiseområd­e med en stor bar og kjøkken. Toalettene er pusset opp, og det er kommet på plass nye kontorer og garderober.

Biscenen er totaloppgr­adert hva gjelder lyd og lys, og det er in-

stallert seter som kan rulles vekk slik at salen kan bli brukt til konserter med ståplasser.

Intimsalen har fått lave sofaer i rød fløyel og et flygel på scenen. I andre etasje er det kommet en ekstra bar, og det er satt opp glassvegge­r for å dempe lyden mellom de to etasjene.

Innredning­sjobben er gjort av diverse lokale håndverker­e og designere.

VENTER MED STORSALEN

– Men Teaterets største sal er ikke pusset opp. Hvorfor det?

– Huseier vil først se at huset etablerer seg i byen før denne salen pusses opp, svarer Nordhus og påpeker at dersom hele huset skulle ha blitt pusset opp på én gang, hadde også leieprisen blitt høyere.

– Da kunne vi ikke tilbudt de lavterskel­tilbudene vi ønsker å ha her, sier han.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Foajeen i Teateret har fått en stor bar, kjøkken og en rekke sitteplass­er. 1. september åpnes dørene offisielt.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Foajeen i Teateret har fått en stor bar, kjøkken og en rekke sitteplass­er. 1. september åpnes dørene offisielt.
 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Intimscene­n er innredet med lave, røde sofaer og har fått et flygel på scenen.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Intimscene­n er innredet med lave, røde sofaer og har fått et flygel på scenen.
 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Biscenen er oppgradert med lyd, lys og seter. Setene kan rulles tilbake slik at det blir plass til ståplasser.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Biscenen er oppgradert med lyd, lys og seter. Setene kan rulles tilbake slik at det blir plass til ståplasser.
 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Teaterets kunstneris­ke leder Kjetil Nordhus er klar for å ta imot publikum.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Teaterets kunstneris­ke leder Kjetil Nordhus er klar for å ta imot publikum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway