Fædrelandsvennen

Vindbjart-keeper ble helten mot serieleder­en

- STIAN BØE,

Takket vaere en straffered­ning i sluttminut­tet fra Vindbjart-keper Halvor Homme vant Vindbjart sin sjuende strake seier.

Børge Engesland sørget for Vindbjart-ledelse mot Ørn-horten med et velplasser­t hodestøt. Halvor Hovstad fortvilte etter at ballen dalte ned i hånda hans på sekstenmet­erstreken da kampuret viste 90 minutter, men Halvor Homme hadde gjort leksene sine, og forutså hvor straffespa­rket ville komme. Han reddet dagen, og kanskje spenningen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3.

Etter 1-0-seieren, 17 serieomgan­ger og sju strake seire ligger Vindbjart nå på 2. plass på tabellen, bare tre poeng bak Ørn-horten.

Lørdagens bortekamp mot serieleder Ørn ble tett og jevn, med få store sjanser i starten, men oppgjøret åpnet seg litt mer opp etter hvert. Vi startet med samme lag som slo Sandefjord 2, men Robert Våge Skårdal måtte tidlig ut med skade, og Christian Beqiraj Follerås kom inn i stedet.

Da en nokså sjansefatt­ig første omgang nesten var over, ble hans lange innkast stusset bort i lengste hjørne av Børge Engesland, nokså upresset. Keeper var etter med et tigerspran­g, men til ingen nytte.

Etter pausen mistet vi nok litt av presset og antallet dueller vi vant, og Ørn fikk mer rom og skapte større sjanser. For oss var Berry alltid farlig, men det var ikke før i andre omgang at det begynte å føre til skikkelige avslutning­er på mål.

Halvveis i omgangen satte hjemmelage­ts beste spiller, Alex Krawiec, et skudd i stolperota. Vi hadde allerede da satt inn Gaus for å prøve å holde ballen i laget høyere i banen, uten noen klar forbedring. Alla Abdallah kom innpå for Markus Nyhus og ble raskt involvert på høyrekante­n, kom alene med keeper, men vinkelen ble liten og skuddet hans trillet på tvers av målet.

Tippeliga-veteranen Ardian Gashi kom inn for Ørn mot slutten. Han hadde tydelig ikke samme mobilitete­n som før, men fikk styre litt for enkelt på midten, og bidro også med et farlig langskudd. Da den lille Vindbjart-enklaven på tribunen begynte å tro at dette kunne gå, gikk et nokså ufarlig innkast forbi hodet til Simen Aanonsen og ballen traff i stedet hånda til Halvor Hovstad, i beste fall like innenfor sekstenmet­erstreken.

Thomas Utter Jensen satte straffespa­rket nede i høyre side, men det hadde han også gjort i forrige kamp, noe våre spillere hadde sjekket ut på video i bussen. Halvor Homme tok sjansen på at det ville gjenta seg, det gjorde det, og reddet ganske enkelt. 1-0 holdt seg ut overtiden og Halvor Homme fikk en gjeng med gla- de lagkamerat­er over seg straks etter kampslutt. Nå er Ørns forsprang kun tre poeng, og alt tyder på at det vil bli en fotballhøs­t med stor spenning om hvem som kan ta seriemeste­rskapet og opprykket til 2. divisjon.

Neste oppgave for Vindbjart er Uraedd på Moseidmoen lørdag 1. september.

Mål: Vindbjarts lag:

Gult kort:

Ørn Horten – Vindbjart 0-1 (0-1)

0-1: Børge Engesland (41).

Halvor Homme – Magnus Langerud, Børge Engesland, Halvor Hovstad, Sondre Nordhagen – Simen Aanonsen, Kjetil Myrvold, Robert Våge Skårdal (Christian Beqiraj Follerås fra 16. min.) – Markus Nyhus (Alla Abdallah fra 70. min.), Christian Tveit (Øyvind Løkkebø Gausdal fra 57. min.), Berry Gerezgi (Stian Aabel fra 89. min.). Ikke benyttet: Johnny Kristianse­n Borden, Daniel Tveitaa Johansen, Lasse Stephan Naess.

Børge Engesland.

?? FOTO: STIAN BØE ?? Headingen til Børge Engesland på vei i mål.
 ?? FOTO: STIAN BØE ?? Vindbjart-målvakt Halvor Homme hylles etter kampslutt. Hans straffered­ning mot serieleder Ørn-horten lørdag sørget for at Vindbjart vant bortekampe­n 1–0.
FOTO: STIAN BØE Vindbjart-målvakt Halvor Homme hylles etter kampslutt. Hans straffered­ning mot serieleder Ørn-horten lørdag sørget for at Vindbjart vant bortekampe­n 1–0.