Fædrelandsvennen

Du er alltid god nok

- ANNA CHARLOTTE LARSEN leder FRI Sør – foreningen på Sørlandet for kjønns- og seksualite­tsmangfold

I disse dager fylles media, leserinnle­gg og kommentarf­elt med ord om skeive mennesker. Ord om barn, unge, og om voksne og eldre.

●●Vi voksne og eldre er vant med å bli kalt så mye. Dere barn og unge, dere er på vei inn i voksenlive­t. Med armene åpne, hjertet fylt av håp, og blikket forsiktig spørrende: «Er jeg velkommen her?» «Er jeg god nok som jeg er?» JA!

Du er alltid god nok. Og du er alltid velkommen. Du er den du skal vaere. Om du føler det slik eller slik: Om det er han, hun eller hen som får hjertet ditt til å banke fortere. Om du kjenner deg som jente, gutt, eller begge deler. Du står foran den vanskeligs­te oppgaven – å vaere deg. Og du kommer til å klare det helt fint. Vaer stolt av deg selv, og vaer glad i deg selv. Og våg å bli glad i og elske andre mennesker, våg å bry deg om andre, om dyr og natur. Våg å le høy og dans med øynene lukket.

Så var det oss voksne. Kan dere barn og unge bare le litt av oss? Og prøv å ikke bry dere så mye om alle ordene våre. Det er ikke alt vi forstår. Mye kan vaere skremmende, selv om vi er voksne. Også kjaerlighe­ten. Jeg tror vi klarer å snakke sammen og møtes med ord, nysgjerrig­het og verdighet.

De fleste av oss har heldigvis andre mennesker som betyr noe for seg. Jeg gikk i paraden i Kristiansa­nd fordi jeg tror på kjaerlighe­ten. Jeg gikk for alle mine som selv ikke kan gå. Jeg gikk fordi jeg har barn, ei jeg elsker, en gammel, fantastisk far, søsken, svigerfore­ldre, slektninge­r, venner, naboer og kollegaer – mennesker jeg er glad i og som er glade i meg akkurat som jeg er.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway