Fædrelandsvennen

Slutt på ishockeyka­mper på Idda Arena?

-

Ingen ishockeyka­mper i nasjonal serie på Idda Arena – kommunen vil ikke bruke penger på å følge nye krav til sikkerhets­tiltak.

●●Kristiansa­nd kommune tar ikke barn og ungdoms sikkerhet på alvor. Norges ishockeyfo­rbund har kommet med en ny regel om at vantet rundt isen må byttes til et som er mer fleksibelt. Dagens vant på Idda er for hardt og kan medføre store skader på hode og kropp hos oss spillere. Inntil vantet utbedres får ikke vi spille kamper i nasjonal serie. Dette har kommunen vaert klar over i mange år, men har ikke gjort noe med det.

Jeg vil oppfordre politikern­e til å tenke på barn og unges sikkerhet og idrettsgle­de. Dagens vant øker risikoen for skader på spillerne. Og ikke nok med det: De ødelegger gleden med å trene. Ingen lag i nasjonal serie får nå lov til å spille kamper på Idda. Når det ikke er kamper å se frem til, mister vi motivasjon­en. Kristiansa­nd kommune ødelegger ikke bare for barn og ungdom på Sørlandet, men også ishockey i hele Norge. De andre klubbene mister oss å spille mot.

Idda Arena er en fantastisk plass å trene og å knytte vennskapsb­ånd. Barn og unges idrettsgle­de forsvinner ettersom kommunen ikke prioritere­r et nytt vant til 800 000 kr. Dette synes jeg og mine lagkamerat­er er en liten kostnad for en så stor kommune som Kristiansa­nd, i alle fall sett i lys av all gleden vi som bruker Idda Arena får til gjengjeld. Hvordan skal vi fortsatt vaere en klubb som rekrutter til landslaget i ishockey når vi ikke får anledning til å spille kamper på nasjonalt nivå? Skjønner ikke kommunen at de ødelegger motivasjon hos oss som nå trener hver dag for å vinne ishockeyka­mper? Skjønner ikke kommunen at den ødelegger for framtidig rekrutteri­ng til sporten? En tom ishall kan bli mye dyrere for kommunen enn det ett nytt vant koster. For kommunen synes vel ikke at vi ungdommer skal gi opp idretten vår og heller henge rundt i byen? ANDREA EMBLEM AUESTAD (14 år og spiller på U-15)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway