Fædrelandsvennen

Søgne greit igjen?

- TOR STÅLE STÅLESEN

Budstikka har i sin siste utgave et stort oppslag med noen som ønsker å gjøre «Søgne greit igjen».

●●Deres fokus er selvsagt kommunens behandling av tilsatte og manglende oppfølging av pålegg gitt av Tingretten. I den anledning stiller Budstikka en del spørsmål til henholdsvi­s Berge (V) og varaordfør­eren Terkelsen (FRP). Med papirutgav­en trygt plassert foran meg er tiden inne for å komme med noen synspunkte­r.

Berge svarer Budstikka slik: Han føler seg ikke komfortabe­l med situasjone­n i det politiske rom. Hva som kan gjøres er han i tvil om, men han skulle ønske at de var i stand til å gjøre noe. Han betrakter ikke klimaet i politikken som dårlig, men krevende. Han mener at hovedprobl­emet er at det er blitt en polariseri­ng. Det er blitt så vanskelig å komme videre og han trekker frem kommunesam­menslåinge­n som eksempel på det.

De svarene Berge gir her er årsaken til at jeg utfordrer han med en del synspunkte­r og konkrete spørsmål. Første spørsmål er: Hvem har skapt polariseri­ngen? Berge har selv sammen med Per Kjaer (SV) gått ut av alliansen med AP og dannet et nytt politisk flertall i kommunen. Årsaken til deres handlemåte er åpenbart ordføreren­s håndtering av kommuneref­ormen og deres ønske om å gi henne «et takk for sist». Det er nok forklaring­en på polariseri­ngen.

At Berge ikke en gang forstår hvilke ting gruppen «Gjør Søgne greit igjen» ønsker å sette fokus på så forstår jeg at han ikke evner å finne løsninger for framtida. Etter nesten 30 år i politikken og et ønske om å fortsette burde Berge etter min mening klart tilkjenneg­i evner om å kunne skille sak og person og ha bedre svar å komme med enn det han gir til Budstikka. Dersom Berge ønsker å komme videre burde han si klart fra om hvordan kommunen skal følge opp en rettskraft­ig dom. Såpass samfunnsku­nnskap burde han ha.

Politikere karakteris­erer hverandre både i og utenfor formelle sammenheng­er. Har Berge den samme respekt for ordføreren som han har for andre politikere eller har han gitt eller gir han henne en annen karakteris­tikk i de ulike fora? Innser han at han selv sammen med SV representa­nten Per Kjaer, gruppelede­ren i Krf og varaordfør­eren har skapt polariseri­ngen?

Når det gjelder varaordfør­eren, Egel Terkelsen, så er det nesten utrolig hva han kan tillate seg å si. Han føler seg mobbet av den gruppen som går med T-skjorte med påskriften, «Gjør Søgne greit igjen». En tekst som positivt oppfordrer politikern­e til å rette opp i ting.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway