Fædrelandsvennen

Her er Skodas elektriske framtid

- TOR MJAALAND

Nå naermer det seg en elektrisk framtid også for Skoda. Det viste de fram under Arendalsuk­a i år.

Og bilen som ble vist fram, i fint selskap med elbilen Audi e-tron som er på det norske markedet fra årsskiftet, var ingen typisk Skoda slik mange norske bilkjøpere kjenner den populaere familiebil­en.

Nei, de helelektri­ske Skoda Vision E er så strømlinje­formet og framtidsre­ttet at den helt sikkert vil vekke oppsikt når den kommer på markedet en gang i løpet av 2020. Oppsikt vakte den også i Arendal, første sted i Norge bilen ble vist.

Det var en åpenbart stolt kommunikas­jonssjef for Skoda og Audi i Norge, Morten Moum, som viste frem de to elbilene i teltet ved Pollen. Han understrek­et at bilen som var på plass i Arendal er en såkalt konseptbil, noe som betyr at den endelige bilen kan se noe annerledes ut.

– Skoda Vision E kommer i to utgaver, er meldingen vi har fått, sa Moum.

– Den første blir litt mer «suv» enn denne, så kommer coupè-versjonen som kanskje blir mer som bilen vi har fått lov til å vise fram, sa Moum.

Skodas elektriske framtid starter forresten allerede i 2019. Da kommer en ladbar utgave av den store familiebil­en Superb. Vision E skal bygges på Volkswagen­s Mbd-plattform og får en oppgitt rekkevidde på 500 kilometer.

Men minst like viktig var bilen som sto på siden av Vision E, nemlig Audi e-tron. 5000 norske kunder har meldt sin interesse for bilen og betalt et depositum og forhåndsre­servert den store elbilen.

– Dette blir en uhyre viktig bil for Audi, sier kommunikas­jonssjefen. Han peker på lang rekkevidde, 400 km etter den nye og strengere Wltp-standarden, god plass til fem og bagasjepla­ss på hele 660 liter.

Med velkjente quattro firehjulst­rekk og et heldigital­t interiør og instrument­panel, var det ikke rart at mange besøkende tok Audi e-tron naermere i øyensyn på brygga i Arendal. De første kundebilen­e leveres ut rundt årsskiftet.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Kommunikas­jonsjef Morten Moum viser stolt fram konseptbil­en Skoda Vision E.
FOTO: TOR MJAALAND Kommunikas­jonsjef Morten Moum viser stolt fram konseptbil­en Skoda Vision E.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway