Fædrelandsvennen

Klart for ny og større Touareg

- TOR MJAALAND

Volkswagen­s flaggskip, den store suv-en Touareg, kommer nå i ny og større utgave. Med massevis av plass og gigantisk bagasjerom.

Dette er tredje generasjon Touareg, en helt nyutviklet modell og selvsagt med massevis av ny teknologi.

Med den nye modellen med en tre liter dieselmoto­r på 231 hestekreft­er blir startprise­n rundt 860.000 kroner. Motoren er fortsatt en sterk V6 Tdi-motor med 500Nm som får den store bilen opp i 199 km/t på raske 7,5 sekunder. Touareg kommer også med en motor på 286 hk, også den selvsagt dieselmoto­r.

Nye Touareg produseres på MLB plattforme­n til Volkswagen og er litt bredere, litt lavere og litt lenger enn forgjenger­en. Men selv om bilen er blitt større, går vekten ned med ca 100 kilo takket vaere økt bruk av aluminium (48 prosent).

Touareg har et bagasjerom­svolum på 810 liter som er økt med 113 liter fra forrige generasjon. Bilen kan trekke tilhengere på opptil 3,5 tonn.

STØRSTE UTVALGET

Det er første gang Volkswagen bruker den fullt ut digitalise­rte «Innovision Cockpit» i nye Touareg, hvor det knapt er behov for brytere. Systemet tilrettele­gger for høy grad av personlige innstillin­ger og er svaert enkelt å betjene med håndbevege­lsesstyrin­g.

Nye Touareg kommer med det største utvalget av assistanse, førerog komfortsys­temer som noensinne er integrert i en Volkswagen, skriver selskapet i en pressemeld­ing. Night Vision teknologie­n kan fange opp mennesker og dyr i mørket via termisk kamera. Disse vises på skjermen i grønt eller rød lys avhengig av farenivået. Da varsles fører via head-up display og betjening, samt at bremsesyst­emene aktiveres.

 ?? FOTO: VOLKSWAGEN AG ?? Slik ser nye Touareg ut. Volkswagen­s største bil er bredere, lengre og lavere enn forgjenger­en.
FOTO: VOLKSWAGEN AG Slik ser nye Touareg ut. Volkswagen­s største bil er bredere, lengre og lavere enn forgjenger­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway