Fædrelandsvennen

Rekdaleffe­kten

Det har gått tre måneder siden Kjetil Rekdal tok over som Start-trener. Nå slipper Start inn klart faerre mål, men må jobbe med å score flere.

-

Hva har egentlig skjedd i Start etter at Kjetil Rekdal tok over som trener?

– Det er noen bak oss på den der i hvert fall.

Kjetil Rekdal ler. Faedreland­svennen har nettopp vist ham tabellen i Eliteserie­n slik den ser ut regnet fra romsdaling­ens første kamp som Start-trener.

Lørdag er det tre måneder siden Kjetil Rekdal ble presentert som Starts nye trener. Laget han tok over lå under streken, og det gjør fortsatt Start 90 dager senere. Men noe har endret seg siden Rekdal tok over.

Start ligger på 12. plass på tabellen hvis man regner fra Rekdal tok over. De har scoret sju mål, som er faerrest i ligaen. Samtidig er det kun tre lag (Rosenborg, Haugesund og Odd) som har sluppet inn faerre enn Starts ti.

– PRESSET ØKER

– Vi er nødt til å ta et steg til. Det positive er at vi har kun én kamp hvor vi ikke har vaert i naerheten, og det var borte mot Ranheim. I resten er vi med helt til slutt. Målprotoko­llen er jevn, som betyr at vi har sjanse til å ta poeng i nesten alle kampene vi spiller. Sånn var det ikke i vår. Da var laget ofte slått tidlig, sier Rekdal.

Før Rekdals inntreden hadde Start sluppet inn 2,25 mål i snitt per kamp, og scoret 0,75. Antall innslupne har droppet med ett mål per kamp i snitt, mens antall scorede har økt til 0,87.

Antall poeng per kamp er blant tallene som er mest forbedret med Rekdal. Fra 0,58 poeng per kamp før, har tallet steget til 1,12 poeng per kamp etter at Rekdal tok over.

Samtidig – på det aller viktigste parametere­t – er det lite som har skjedd. På den totale tabellen er Start tre poeng unna trygg plass, mot fire poeng da Rekdal tok over.

– Vi må omgjøre dette til seiere. Vi har ikke råd til å ha en lang rekke uten seier. Presset på å vinne kamper øker, sier Rekdal.

– Er du fornøyd med det du har gjort så langt?

– Det er vanskelig å svare på. Jeg er fornøyd med en del ting. Det er et mer robust Start-lag som går på banen, og som er vanskelige­re å slå. Akkurat det er greit. Men vi må bli bedre, rett og slett. Potensiale­t er enormt når du ser de posisjonen­e vi kommer til mot Odd, men det hjelper ikke når vi ikke får ballen over streken. Det er plusser og minuser her, sier Rekdal, før han legger til:

– Det er klart jeg hadde ønsket meg flere poeng enn ni på åtte kamper. Naturligvi­s.

– DET ER KATASTROFA­LE TALL

Han ser enkelte ting som har blitt mye bedre i spillet til Start på de tre månedene, men er ikke i tvil om at det er andre sider i spillet som må bli mye bedre.

– Balltap på egen halvdel er så og si borte. Tempoet i spillet framover er ganske bra i perioder. Strukturen defensivt er bedre. Fortsatt slipper vi inn enkle mål på dødball, der er vi i kjem- peminus. Antall dødballmål gjennom sesongen er tosifret. Det er katastrofa­le tall. Så der ligger det en del poeng. Starten av omgangene må også bli bedre. Vi er ikke Rosenborg som kan havne under tidlig for så å vinne komfortabe­lt, sier Rekdal.

Må SCORE MÅL

Den svenske backen Elliot Käck blir noe overrasket når han ser hvordan det ligger an på «Rekdal-tabellen».

– Det vel sånn det burde se ut på den ordentlige tabellen, sier Start-spilleren.

Samtidig er tallene bak lite overrasken­de. At laget sliter med å score kan alle som har sett en Start-kamp denne sesongen skrive under på.

– Det er ganske åpenbart at det er det vi sliter med. Da er det viktig at vi trener på det. Defensivt er det bedre. I vår hadde vi enkelte kamper hvor det var helt sykt

og vi slapp inn fire-fem mål. Nå er det mer solid. Kanskje henger det sammen med at det går litt tyngre offensivt.

Start møter Kristiansu­nd på bortebane søndag, før et lite opphold venter grunnet landslagsp­ause.

– Vi pratet om det etter den forrige kampen at vi må ha fokus på at det fortsatt er ti kamper igjen. Man kan tenke at det ikke er så lenge igjen av sesongebn, men det er jo faktisk en tredjedel. Vi har i alle fall ikke gitt opp, det kan jeg love, sier Elliot Käck.

Mathias Bringaker og Niklas Sandberg trente ikke med laget torsdag etter å ha fått hver sin smell mot Sola for Start 2. Det er fortsatt usikkert om de blir klare til søndag.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Med Kjetil Rekdal ved roret har Start snørt igjen bakover. Men laget sliter fortsatt tungt i nedrykksst­riden.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Med Kjetil Rekdal ved roret har Start snørt igjen bakover. Men laget sliter fortsatt tungt i nedrykksst­riden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway