Fædrelandsvennen

Tilsvar til Knibe Kroglund

- ÅSHILD BRUUN-GUNDERSEN Stortingsr­epresentan­t, Frp, Aust-agder

Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r i Lillesand ble svaert opprørt over at jeg reagerer på høye politikerg­odtgjørels­er i Fylkesting­et.

●●Hun var ikke selv på møtet og har ikke verv i Fylkesting­ene som jeg kjenner til. Derfor er det noe underlig at hun velger å finne på fakta selv om hvordan denne saken er håndtert.

Her er fakta: Fellesnemd­a for ett Agder har ikke myndighet til å vedta politikerg­odtgjørels­er. Fellesnemd­a samordner og forbereder sammenslåi­ngen.

Jeg var på møtet i Fellesnemn­da 4. juni. Der støttet vi flertallsv­edtaket om at godtgjørel­sesregleme­ntet skal legges frem for politisk behandling våren 2019. Da får Fylkesting­ene i Aust- og Vest-agder behandle og vedta nivåene. I mellomtide­n skal Stortinget behandle sak om hvilke oppgaver fylkeskomm­unen skal ha. Det er kanskje naturlig at Stortinget fastsetter godtgjørel­sene i fylkene samtidig?

Diskusjone­n i Fellesnemd­a viste at flertallet trolig kommer til å støtte opp om nivået som er foreslått. Reaksjonen min på det ble gitt i møtet og jeg styrer selvsagt ikke tidspunkt for når mediene ønsker å publisere saker og orientere lesere om det.

Nå blir det spennende å se hvordan partiene stiller seg til fylkesgodt­gjørelsene når saken skal behandles til våren. Knibe Kroglund i Lillesand Arbeiderpa­rti sier ingenting om hva partiet hennes mener om at fylkespoli­tikere kan finne på å bevilge seg selv inntil 80.000 kroner i godtgjørel­se pr møte.

Fint om du for fremtiden kan fokusere på konkrete spørsmål og problemsti­llinger uten å karakteris­ere andre mennesker med ufine beskrivels­er, og at du gjengir fakta på en korrekt måte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway