Fædrelandsvennen

Forthun vil tilbake til Kilden

14 personer har søkt på stillingen som teatersjef ved Kilden, blant dem finner vi Kildens tidligere teatersjef Ingrid Forthun.

- KRISTIANSA­ND TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

Ingrid Forthun søker på sin gamle jobb. Hun er en av 14 som vil bli ny teatersjef i Kilden.

Mandag gikk søknadsfri­sten ut for stillingen som teatersjef ved Kilden, og fredag ble søkerlista offentligg­jort. 14 personer har søkt på stillingen, blant andre tidligere teatersjef Ingrid Forthun. Hun er for tiden aktuell som regissør på Tosca som har premiere på Kilden 8. september.

Faedreland­svennen lyktes ikke å få en kommentar fra Forthun før denne saken ble publisert.

– Jeg er veldig fornøyd med antall søkere og mangfoldet av søkere, sier Kildens direktør Hans Antonsen til Faedreland­svennen.

TRE KVINNER

Av de 14 søkerne er tre av dem kvinner. To søkere er unntatt offentligh­et. Blant de offentligg­jorte søkerne ser vi at 10 av 12 kommer fra Norge.

På lista finner vi to andre kjente, lokale navn: Kilden-skuespille­r Johannes Blåsternes og regissør Laura Christine Brøvig Vallenes. Mange kjenner også til skuespille­r Hauk Heyerdahl, som ledet Norsk Skuespille­rforbund fra 2011 – 2015.

– VANVITTIG POTENSIAL

– Jeg har søkt fordi jeg er blitt veldig glad i byen og huset. Jeg synes teatret har et vanvittig potensial som jeg har lyst til å utvikle, saerlig utvidelse av ensemblet som er min kampsak. Jeg vil øke antallet egenproduk­sjoner og få flere produksjon­er som kan gå over lengre tid, sier Johannes Blåsternes til Faedreland­svennen.

Laura Christina Brøvig Vallenes sier til Faedreland­svennen at hun ønsker å gjøre Kilden Teater til Norges mest spennende teater.

– Et teater hvor gjestene får anledning til å koble seg på verden eller drømme seg bort. Hvor gjesten får trent sansene, empatien og fantasien, og dermed blir bedre rustet til å takle livets utfordring­er – både de private og de mer fellesskap­sbaserte.

– VIL Få EN NY, KVALIFISER­T TEATERSJEF

Faedreland­svennens kulturreda­ktør Karen Kristine Blågestad sier følgende om lista:

– Vi kan se av søkerlista at Kilden kommer til å få en ny, kvalifiser­t teatersjef. Ingrid Forthun var en populaer og god sjef i en krevende fase for teateret, men det kan vel fort vaere et poeng å prøve noe nytt, og bringe teateret videre. Men solid sjef, det er hun. Hauk Heyerdahl er også en spennende søker.

Hun tror det kan gjemme seg noen overraskel­ser blant de anonyme søkerne.

– Jeg håper uansett at Kilden har vaert offensive ute i bransjen for å skaffe seg gode søkere, og jobbet med å få gode kandidater å velge mellom.

HER ER HELE SØKERLISTA:

●●Erik Smith-meyer (52), Kulturhuss­jef fra Tromsø

●●Stephen Edwards (58), ansatt ved Bob Tomson i Kent (UK)

●●Glenn Felton, ansatt ved Dachser Logistics i Akershus ●●Laura Christina Brøvig Vallenes (41), regissør fra Kristiansa­nd ●●Yngvar Nielsen Skuland (28), student fra Mandal ●● Johannes

Blåsterne, (30) skuespille­r fra Kristiansa­nd

●●Sverre Sønderdal Almedal (33), student fra Vestfold

●●Hauk Heyerdahl (47), frilans skuespille­r fra Oslo

●●Ingrid Forthun (55), frilans regissør fra Kristiansa­nd

●●Valborg Frøysnes (41), selvstendi­g naeringsdr­ivende fra Oslo

●●Michael Gieleta (44), frilans director fra London

●●Mann (unntatt offentligh­et)

●●Mann (unntatt offentligh­et)

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? Ingrid Forthun var teatersjef for Agder Teater, som nå heter Kilden Teater, fra 2009–2014. Nå har hun igjen søkt på jobben.
ARKIVFOTO Ingrid Forthun var teatersjef for Agder Teater, som nå heter Kilden Teater, fra 2009–2014. Nå har hun igjen søkt på jobben.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway