Fædrelandsvennen

Åpner nok en after ski-bar i Kvadrature­n

- HENRIK IHME

To danske afterskiko­nsepter, velkjent fra festgata Jomfru Ane Gade i Aalborg, inntar nå Kristiansa­nd.

– Dette gleder vi oss veldig til, sier Roger Sande i Mat & Uteliv.

Blant bygningsar­beiderne som bygger om gamle Tollboden forteller han om den nye afterski-baren som skal vaere på plass før jul.

Zwei Grosse Bier Bar er utviklet av dansken Henrik Foget Jensen, som kom på ideen da han arrangerte skiturer til Østerrike. Kjeden har ti barer i Danmark. Den største ligger med tre etasjer i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Dansing på bordene, store øl og livemusikk er blant stikkorden­e når det legges opp til afterski-fest som skal gi en smak av de største destinasjo­nene i Alpene, og Mat & Uteliv blir første franchiset­aker av konseptet i Norge. Men flere er planlagt:

Arbeidet med å utvide lokalet, som tidligere huset Tollboden Burger Bordello, er i full gang. Lokalet blir på rundt 500 m², som er dobbelt så stort som det har vaert.

Det er første gang restaurant­konsernet, som omsatte for over 100 millioner kroner i fjor, inngår en slik franchisea­vtale. Sande sier han har jobbet lenge med å hente konseptet til Kristiansa­nd – lenge før han hørte om etablering­en av Heidi’s Bier Bar, som nylig meldte sin ankomst til byen.

– Vi tror dette er et konsept som vil fungere godt i Tollbodgat­a, sier Sande, og legger til at han ikke kjenner mye til den tilsvarend­e satsingen i Vestre Strandgate.

Frederik Mygind, regional direktør i Rekom Norge, har følgende å si:

– Vi er positivt innstilt til at det åpner et annet afterski-konsept i Kristiansa­nd. Vi har fullt fokus på vårt eget konsept, og gleder oss uansett til å åpne i Kristiansa­nd, skriver han i en epost.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway