Fædrelandsvennen

Svakt kvartal fra Byggma

Med ett unntak sviktet det over hele linjen for Byggma i andre kvartal.

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

I resultatra­pporten for andre kvartal 2018 fra det Venneslaba­serte, børsnotert­e og Geir Drangland-kontroller­te byggvareko­nsernet Byggma ASA, går én karakteris­tikk igjen i omtalen av samtlige dattersels­kaper, med ett unntak: «Styret er ikke tilfreds».

Det svikter på både omsetning og resultater.

Det ene unntaket er Forestia på Braskereid­foss i Hedmark. Der produseres møbelplate­r, bygningspl­ater og konstruksj­onsplater, samt precut av Ibjelker.

Men både Huntonit i Vennesla, Masonite Beams, belysnings­selskapene og Uldal på Birkeland hadde et dårlig kvartal. At en stor investerin­g i nytt produksjon­sutstyr er sterkt forsinket hos Uldal, har bare gjort saken verre.

Men Byggma er finansielt solid så det holder. I kvartalsra­pporten, signert av konsernsje­f Geir Drangsland, styreleder Terje Gunnulfsen og diverse andre, snakkes det om videre investerin­ger, saerlig rettet mot digitalise­ring og automasjon.

Så er det som så ofte før: Byggmas børsverdi er sørlandsk nøktern. Mens konsernet viser fram en bokført egenkapita­l på 785 millioner kroner per 30. juni 2018, er den samme egenkapita­len i dag verdsatt av Oslo Børs til 590 mill.

At Geir Drangsland og hans naertståen­de eier 77,5 prosent av aksjene, har garantert noe med saken å gjøre.

 ?? ARKIVFOTO ?? Uldal på Birkeland er ett av Byggma-dattersels­kapene som hadde et svakt andrekvart­al i 2018. At nyinvester­ingen i bedriften er sterkt forsinket, gjør saken enda verre.
ARKIVFOTO Uldal på Birkeland er ett av Byggma-dattersels­kapene som hadde et svakt andrekvart­al i 2018. At nyinvester­ingen i bedriften er sterkt forsinket, gjør saken enda verre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway