Fædrelandsvennen

Statskupp mot statsform i Sandberg-saken?

-

Det alvorlige med Per Sandbergs uriktige avgang, er at hele statssyste­met i Norge og grunnloven er satt til side.

●●En statsråd, og slett ikke politiet eller statsminis­terens kontor, skal som politiker avgjøre og vurdere alle detaljer om egen sikkerhet og departemen­tets sikkerhet. Det er det som er hele meningen med at Norge har et folkestyre, dvs. et folkevalgt styre, ekstremt overlagt byråkratie­t inklusive politiet. Norge har ikke et statsminis­terstyre eller endog president, statsminis­teren er bare en tjener for suverene statsråder på hvert sitt fagfelt og har bare en stemme i kollegiet når politiske saker behandles i regjeringe­n.

I Sandberg-saken er det skapt et inntrykk av at Sandberg begikk et slags overlagt svik mot lover om rikets sikkerhet som ikke eksisterer. Det er bare anbefaling­er til suveren statsråd om mobiltelef­on og forhåndsva­rsling av all verdens reiser. Norge er ikke en politistat eller diktatur.

Jens Stoltenber­g ble av ledere i norsk opinion avkrevd å gå av fordi han ikke instruerte politiet før og under politiskan­dalen som lot Breivik gjøre som han ville. Derfor tapte han også valget etterpå. Politiet er ikke ansvarlig for seg selv, politikern­e har plikt til å styre politiet. Både Jens Stoltenber­g og Jonas Gahr Støre (som utenriksmi­nister) brøt PSTS anbefaling­er suverent endog ved reiser til PSTS toppliste på tre av høyrisikol­and.

Først med Per Sandberg ble denne praksis interessan­t for pressen, på grunn av en nesten tredveårig norsk statsborge­r som tilfeldigv­is ble født i Iran og som på fremragend­e måte har integrert seg som norsk statsborge­r i veldig mange år. Iran er høypriorit­ert norsk handelslan­d, og EU ser faktisk på Iran som saerdeles viktig og prikkfritt høflig samarbeids­land i EUS berømte Iran-avtale, som Norge har tilsluttet seg.

Statsminis­teren har offisielt erklaert at PST 8. juni offisielt ga henne beskjed om at (sitat) «fremmede makter har flyttet inn hos Per Sandberg». Den norske kvinnen har aldri vaert av den minste interesse for PST før hun noen minutter og timer snakket med (og forlot) Per Sandberg og de så ut som de hadde varme følelser. Et klarere bevis på rasisme kan jeg ikke finne. Selv om statsminis­teren og PST flere ganger nå senere har understrek­et at ingen verdens sikkerhets­gradert eller bare gradert informasjo­n overhodet eksisterte på Sandbergs telefon, da telefon og data overhodet ikke er brukt til slikt i det hele tatt, har Faedreland­svennen forlangt Sandbergs avgang.

Jeg vil bare protestere mot Faedreland­svennens syn, og dypt beklage Per Sandbergs avgang, som han frivillig valgte etter presset fra pressen og hans egen avis som sørlending.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway