Fædrelandsvennen

Skadet under innspillin­g av Kongo-film

- KAMILLA RUDBERG

Aksel Hennie brakk kragebeine­t i en motorsykke­lulykke under innspillin­gen av filmen «Mordene i Kongo».

Det førte til stans i produksjon­en et halvt år, og filmskaper­ne måtte holde ulykken skjult. Da ulykken inntraff i februar 2017, var filmproduk­sjonen fortsatt hemmelig. Samtidig var Utenriksde­partemente­t i forhandlin­ger med kongolesis­ke myndighete­r om utlevering­en og benådninge­n av Joshua French, som skjedde 17. mai samme år.

Det førte til at produsente­ne Christian Fredrik Martin og Atle Vatn i produksjon­sselskapet Friland, samt skuespille­ren Hennie, ble nødt til å holde ulykken skjult for offentligh­eten.

– Vi måtte ri denne situasjone­n av med et prosjekt som var filmet i det stille for å beskytte prosessen UD var i med kongolesis­ke myndighete­r. Vi hadde en samforståe­lse med UD våren 2017 om å holde prosjektet utenfor offentligh­etens søkelys mens prosessen for å få løslatt Joshua French pågikk i Kongo, sier Martin til NRK.

LITE SPEKTAKULA­ERT

Ulykken skjedde under innspillin­gen i Sør-afrika i februar i fjor. Hennie og Tobias Santelmann var involvert i en scene der de to skulle kjøre i bushen på en motorsykke­l. Da gikk det galt.

– Det ble veldig bratt opp en bakke. Så jeg la ned sykkelen, med Tobias bakpå. Det resulterte i at jeg brakk kragebeine­t. Jeg trynet. Det var det minst spektakula­ere ever, sa Hennie til NRK.

PREMIERE 12. OKTOBER

«Mordene i Kongo» har premiere 12. oktober. Tobias Santelmann skal spille Tjostolv Moland og Hennie skal spille Joshua French.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Aksel Hennie brakk kragebeine­t i en motorsykke­lulykke under innspillin­g av «Mordene i Kongo».
FOTO: NTB SCANPIX Aksel Hennie brakk kragebeine­t i en motorsykke­lulykke under innspillin­g av «Mordene i Kongo».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway