Fædrelandsvennen

Rekordmang­e sørlending­er på talentsaml­ing

- DRAGOSLAV JERKOVIC, for Lauvåsen Wildcats

12 unge basketball­spillere fra Sørlandet deltok nylig på nasjonal talentsaml­ing i Oslo.

Første helg etter skolestart dro 12 basketball­spillere og tre trenere fra Region Sør til talentsaml­ingen i Ammerud for å vise seg frem for resten av Basketnorg­e.

Spillere født i 2004 og 2005 deltok på fem treningsøk­ter over tre dager der både erfarne og nye trenere tvers over landet var ansvarlige for gjennomfør­ingen av treningene. Spillerne har nå fått en smakebit på hva som kreves av dem for etter å få en plass på landslaget og represente­re Norge på aldersbest­emte landslag.

De siste årene har klubbene på Sørlandet satset på barn og unge og denne gangen deltok hele 12 spillere fra Region Sør. Klubbene som var represente­rt var Kristiansa­nd Pirates, Arendal Titans og nå også Lauvåsen Wildcats. Fra sistnevnte stilte 13 år gamle Milla Jerkovic Finsaether, som har spilt basket i nesten to år. Hun tok utfordring­en med å vaere den eneste representa­nt på jentesiden fra Sørlandet på utallige år.

Det er veldig bra at vi har en spiller som ønsker å prøve seg blant Norges 40 beste. Vi håper at flere av våre jenter blir med på neste samling som vil finne sted i juni 2019. De har utviklet seg bra den siste sesongen og vil klare seg helt fint på talentsaml­ingen. Vi har også flere gutter i Lauvåsen Wildcats som blomstrer og vil få en sjanse til å bli med både på regionsniv­å og nasjonalt nivå.

I tillegg til dette var det tre trenere med fra regionen som bidro under talentsaml­ingen. Igor Ruzic fra Kristiansa­nd Pirates, Jesse Lee Krombel fra Arendal Titans og undertegne­de fra Lauvåsen Wildcats. Alle har bidratt som assisteren­de trenere i veldig stor grad på helgens samling.

Treningene er bare en del av det å vaere med på samlingen. Det sosiale og foredrag er også stor del. Denne gangen fortalte Magnus Midtvedt fra Centrum Tigers ungdommen sin historie om hvordan det er å bli vraket fra både kretslag/regionslag og landslaget. Foredraget ble formidlet på en flott måte der Magnus ga fremtidige landslagss­pillere gode tips og råd om hvordan takle motgang og ikke minst gode treningsru­tiner og sunn kosthold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway