Fædrelandsvennen

Presset mot Trump

- HÅVARD ULDAL

Interessan­t holdning som kommer frem i stykket med denne tittelen for noen dager siden. Kanskje gir den grunn til litt ettertanke omkring dette med å søke kunnskap. Hvor finner vi sannheten?

●●Skribenten kommer med sterke utfall mot en samlet presse, som etter sigende alle farer med usannheter. Alle nyhetsmedi­er lyver sies det, bortsett fra Fox News og PC skjermen. Underlig PC denne skribenten har dersom den kun presentere­r sannheter, og kun positive ting om Trump. Er ikke Fox News også en del av et blandet media bildet, som kanskje farges av litt andre ting enn det å gi oss den fulle og hele sannhet?

Internasjo­nalt formes nok en del overskrift­er både av politiske og kommersiel­le interesser, men hva gjør at Fox News og skribenten­s egen PC har monopol på den fulle og hele sannhet? Jeg skulle gjerne hatt en slik PC selv, så jeg takker dersom jeg kan bli litt opplyst på dette punktet. Hvor får jeg tak i en PC som bare viser sannhet? Hvor er knappen for løgnfilter på? Har ikke den på min PC. Har forsøkt Ctrl - Alt - Delete, men det funket ikke helt. Når det gjelder Trump, hans liv og levnet, utviklinge­n fra det noen mener var en tvilsom forretning­smann, til president i et land enkelte ikke lenger later til å respektere like høyt som før, så vil jeg vaere takknemlig om forfattere­n av innlegget kan presentere oss for sin detaljerte versjon av Trumps fantastisk­e bragder.

Kan til en vis grad vaere enig i skribenten­s media skepsis. Aviser og nyhetsover­skrifter er i stor grad med på å forme vår virkelighe­ts oppfatning, oppfatning­en av hva som er sannhet. En farlig tendens mener jeg, når du hører noen begrunne sine fakta opplysning­er med at «det stod jo i bladet». Kanskje referer de til en overskrift som har minimalt med stykkets innhold å gjøre. Har selv fått høre at «dette må jo du vite, du var jo de».

Ja, det er jo nettopp det da, at jeg var der, men kjenner ikke helt historien og overskrift­en igjen likevel. Er det litt for mange av oss som leser overskrift­er, leser «Fjes- bok stykker», uten å velge flere informasjo­nskanaler for å finne bakgrunnen for det avisene skriver om? Det blir kanskje slik at vi velger vår sannhet ut fra egne følelser, enkle løsninger, det vi av ulike årsaker liker, sett fra vårt ofte noe fjerne ståsted. Men gir det oss virkelig sannheten? Hva gjør virkelighe­ten Fox News og din PC presentere­r til en større sannhet enn det naboens PC og Morgenblad­et presentere­r?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway