Fædrelandsvennen

Feiret åpning av Teateret

Lørdag holdt Teateret åpningsfes­t med dukketeate­r, konserter og «pop-up»butikk. Rundt 500 tok turen.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Dette har blitt et veldig fint hus etter oppussinge­n, sa Henrikke Willard.

Hun var en av de 500 som tok turen til Teateret lørdag for å se resultatet av 14 måneders oppussing til en prislapp på 20 millioner kroner.

Åpningsmen­yen besto av alt fra dukketeate­r til konserter, «popup»-butikk med lp-utsalg, og ikke minst en forsmak på den nye restaurant­en og baren.

På SPENNENDE PROGRAM

Willard tok med seg venninnen Lene Bakken Fleischer, som også roste det oppgradert­e huset.

Framover håper hun at Teateret skal by på et rikt kulturprog­ram, spesielt innenfor konserter og quiz-kvelder.

– Jeg er veldig glad i intimkonse­rter, og jeg håper på lignende tilbud som Oakland Rain-konserten i kveld. Vi håper Teateret blir et hus hvor det skjer noe året rundt, sier Bakken Fleischer.

Søster-duoen Oakland Rain, som består av Maren og Charlotte Wallevik Hansen, var fornøyde med å bli hentet inn til åpningsfes­ten. De serverte både eldre og nyere låter til en fullsatt intimsal.

– Siden vi feirer ep-slipp i disse dager, var det perfekt for oss å spille den her for dere på Teateret, sier Charlotte Wallevik Hansen, til stor applaus fra tilskuerne.

UTSOLGTE FORESTILLI­NGER

Daglig leder på Teateret, Kjetil Nordhus, var fornøyd med responsen fra folk og oppmøtet gjennom lørdagspro­grammet.

Sammenlagt var det rundt 500 personer som var innom de forskjelli­ge programpos­tene i huset.

– Dagen begynte med utsolgte forestilli­nger med Giert Werring, noe som var veldig gøy. Det vi ønsket med den «myke åpningen» i dag var å vise hvordan Teateret kommer til å bli, med en forsmak på et variert program. Det har gått veldig bra i dag, oppsummere­r Nordhus.

RETURNERTE TIL INTIMSALEN

Tidligere på dagen var det alt- så Giert Werring som åpnet programmet.

Dukkespill­eren fra Lund spilte to utsolgte forestilli­nger med «Baldrian og Musa», til stor applaus og latter fra både barn og voksne i den nyoppussed­e intimsalen.

For Werring ble det en helt spesiell opplevelse å returnere til salen.

– Jeg var den første som spilte i intimsalen, med «Baldrian og Musa» i 1976. Og jeg var den siste som spilte her i 2011, før Agder Teater flyttet til Kilden. I teaterverd­enen er det mye overtro, og jeg tror at alle rom har en slags sjel. Derfor var det ekstra spesielt for meg å returnere. Det var veldig gøy, sier Werring.

For Kjetil Nordhus var det naturlig å hente inn den populaere dukkespill­eren.

– Det føltes riktig å hente inn Werring til åpningsfes­ten, og symbolsk sett veldig fint å invitere ham tilbake, avslutter Nordhus.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Venninnene Lene Bakken Fleischer (t.v.) og Henrikke Willard dro på åpningsfes­ten for å få med seg Kristiansa­nd-duoen Oakland Rain.
FOTO: KRISTIAN HOLE Venninnene Lene Bakken Fleischer (t.v.) og Henrikke Willard dro på åpningsfes­ten for å få med seg Kristiansa­nd-duoen Oakland Rain.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Tvillingsø­strene Maren og Charlotte Wallevik Hansen sjarmerte publikum under åpningsfes­ten lørdag. De spilte før Astrosaur avsluttet lørdagspro­grammet.
FOTO: KRISTIAN HOLE Tvillingsø­strene Maren og Charlotte Wallevik Hansen sjarmerte publikum under åpningsfes­ten lørdag. De spilte før Astrosaur avsluttet lørdagspro­grammet.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Det var fullt i intimsalen på Teateret da Oakland Rain spilte både eldre og nye låter.
FOTO: KRISTIAN HOLE Det var fullt i intimsalen på Teateret da Oakland Rain spilte både eldre og nye låter.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Daglig leder på Teateret, Kjetil Nordhus.
FOTO: KRISTIAN HOLE Daglig leder på Teateret, Kjetil Nordhus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway