Fædrelandsvennen

Et friskt pust i Punkt-programmet

- KONSERT Punkt GUNN-HILDE ERSTAD Elephant9 Hvor: Kick Scene Når: Lørdag kveld

Elephant9 skapte nok ekstra høye forventnin­ger til sine liveshow da de slapp albumet «Greatest Show On Earth» tidligere i år. De levde opp til forventnin­gene under årets Punkt festival.

●●De åpner i det stille med «Way of Return», men det tar ikke lange tiden før de eminente musikerne kjører på i både intensitet og dynamikk.

Trioen med Ståle Storløkken på keyboards, Nicolai Haengsle Eilertsen på bass og Torstein Lofthus på trommer er alle kjent fra forskjelli­ge band, men dannet Elephant9 for å eksperimen­tere med noen felles favorittsj­angre.

Resultatet ble en blanding av jazz, fusion og 70-tallets progressiv­e rock.

Rytmeseksj­onen Eilertsen og Lofthus driver låtene framover og spiller så tight som det er mulig å få det. De repetitive basslinjen­e blir hele tiden utfordret av Storløkken sin lekenhet og fargeleggi­ng med alternativ­e harmonier og melodilinj­er.

●●Sammen beveger trioen seg mellom skiftende taktarter som om det var det letteste i verden. Det er både imponerend­e og en fryd å oppleve.

I løpet av den altfor korte konserten fikk vi smakebiter fra flere album. Det er gøy å høre hvordan de leker seg med låtene og leverer heftige liveversjo­ner. Lofthus er den som tar seg mest frihet og kaster seg inn i det ene trommefill­et etter det andre.

●●Før konserten fikk vi beskjed av kveldens konferansi­er at alle stolene måtte ryddes bort etter konserten. Dette kunne gjerne blitt gjort før, for å sitte og se et så rått og heftig band som Elephant9 er en skam.

At publikum klarte å sitte stille og ikke bryte ut i moshpit under siste ordinaere låt, «John Tinnick» er helt uforståeli­g. Elephant9 var virkelig et friskt pust i årets Punkt-program.

 ?? FOTO: GUNN-HILDE ERSTAD ?? Elephant9 under Punkt Festival lørdag.
FOTO: GUNN-HILDE ERSTAD Elephant9 under Punkt Festival lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway